tomarbaz2
profili

  • orhan gencebay vs ferdi tayfur

    beste yapamayan detone müslüm ikisiyle de aynı ligde değildir, çok daha aşağıdadır.

    " yurtdışı gezilerimin birinde mısır'da kahire televizyonuna konuk olmuştum. konu şarkî (şarka has) türkî (türke has) konusuna geldi. türkî derken orhan gencebay'ı örnek verdiler, çok keyiflendim. ben a ile başlayıp k ile biten o kelimeyi pek kullanmak istemiyorum. arap müziğinin merkezi olan o yerde bana çok net olarak şunu söylediler: lâ arabesk, orhan gencebay türkî (arabesk değil, orhan gencebay türk müziği). ben de bunu burada söylemekten çok büyük keyif duyuyorum, lâ arabesk, orhan gencebay türkî." (bkz: barış manço)

    "biz o yıllarda batı aletlerini kullanıp doğuya doğru bakarken, orhan gencebay doğu aletlerini zaten yemiş bitirmiş ve batıya doğru bakıyordu. türk müziğinde orkestrasyon ve partisyon mantığını ilk defa orhan gencebay'dan duyduk." (bkz: barış manço)

    "orhan gencebay'ın müziklerini sözsüz olarak dinlerseniz doğulu bir senfoninin notalarını bulabilirsiniz. çok akıllı notalar ve müzik uyumu vardır. ki ben bir dönem çok eleştirmiştim orhan gencebay'ı. şimdi özür diliyorum ondan. çok yanlış söylemişim." (bkz: cem karaca)

    "benim onun için düşündüklerimi burada anlatmak satırlara sığmaz. kesinlikle benim orhan gencebay'dan türk müziği konusunda almış olduğum çok şey vardır. yani orhan gencebay sazı eline aldığı zaman adama dört saat dinletir." (bkz: erkin koray)

    işte bunlar barış manço, cem karaca ve erkin koray'in orhan gencebay hakkında söyledikleri. sizin gibi 2 gram müzik zevki, bilgisi tasimayanlar beğenmemeye devam edebilir. önce orhan, sonra ferdi, sonra ibo, en son detone müslüm gelir.

    orhan gencebay müzikal deha, ferdi tayfur türk müziğinde duyguyu sesine en iyi yansıtan erkek şarkıcı.

  • sevgilinin geçmişi

    türk kadınına ve mericlere göre kadınların sevgililerinin geçmişini öğrenmeye çalışması ve araştırması çok doğaldır ama erkeklerin sevgililerinin geçmişini öğrenmeye çalışması ve araştırması orospu çocukluğudur. ben de size buradan hadi oradan orospu çocukları diyorum. ya ikisine de doğal diyeceksiniz ya da ikisine de orospu çocukluğu diyeceksiniz. mesela kadının biri sallıyorum 20+ sevgilisi olmuş birini istemem dese tepki vermezler, aynısını erkek kadın için dese erkeğe saldırırlar, yaygara koparirlar.