tuzzzluk2
profili

  • musluk suyu içilebilen şehirler

    türkiye'de olmayan şehirlerdir. ha siz musluğu açar suyu içersiniz, belki bisey olmaz o ayrı konu.

    2013-2021 arasi calistigim sirkette türkiye'nin her şehrinde her yil onlarca farkli noktada su analizi yaptirdik. bunlarin cogu apartmanin giris katindaki isyeri.

    ben analizi düzenli olarak temiz çikan bir sehir gormedim. zaten turkiye'de altyapi ve bina ici tesisatlar suyun icilebilir seviyede kalmasina musait degil. hele bir de apartmanda su deposu varsa cok fena. mahallenin altyapisi yenisye, apartman da yeni yapildiysa bi derece icilebilir olabilir. detay isteyen varsa mesaj atsin.

    siz belediyelerin veya su idaresinin raporlarina bakarak ictiginiz suyu temiz olarak dusunurseniz hata yaparsiniz. o su gercekten temiz ve %100 icilebilir kalitede. ancak sorun suyun size gelene kadar gectigi yollarda.

    sonuç olarak cok mecbur degilseniz türkiye'de musluk suyu içmeyin. kuyu suyu veya cesme suyu gibi icine ne bok karistigi belli olmayan suyla yuzunuzu bile yikamayin. ben bursa'da köy çesmesinden alinan suyun analiz raporunu halk sagligina yollayip köy cesmesi muhurlettim.

  • akp'nin hala nasıl bu kadar oy alabilmesi

    türk halkının cehaletinin küçümsenmemesi gerektiğini gösteren çarpıcı gerçek.

    akp, bu cehaletin sadece bir göstergesi, göstergelerinden biri. yolu anadolu'dan geçmiş ve insan okumayı biraz bilen herkes bunu görebilir.

    bu nedenle akp seçimi kaybettiği gün de ülkedeki cehalet ve kötülük yok olmayacak. o zaten bu toprakların bir parçası.