üst edit 1: bazı arkadaşlar kusur olarak görmüş, haklılar ancak o durumda dikkat edemediğim paragraf vs. işlerini düzelttim.
üst edit 2:genel olarak tüm destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim. inanın ne kadar moral verdiğini tahmin bile edemezsiniz.
üst edit 3:bazı mesajlarda süreci avukatsız yürüttüğümüz düşünülmüş. tabi ki sürecin en başından beri davayı bir avukat yürüttü. yani hiç de öyle kendi kendimize işler yapmadık, eşe dosta sorarak gitmedik. ödediğimiz paralar da hiç azımsanacak paralar değildi. belki terör suçundan ağır cezada yargılanan biri o parayı ödemiyordur öyle söyleyim size. merak edenlere özelden bilgi verebilirim.
üst edit 4: bir de başta avukatımız olduğu için vekaleti olduğundan dolayı evi kiraya verebilmiştir diye düşünülmüş. bu süreç başlar başlamaz kendisini azlettik zaten.
üst edit 5: son olarak icra memurunun tutanağını paylaşıyorum kanıt olması ve hikayenin uydurma olmadığının anlaşılması için.görsel
yaklaşık 2 senedir devam eden ve her aşaması ayrı bir rezillik olan başımızdaki bela hakkında artık dertleşme zamanı.
2019 senesinin başlarında, muğla'nın bodrum ilçesinde bulunan evimizi, ilçede avukatlık yapan birisine kiraya verdik. ilk yıllarda annesi ve kardeşi ile evde uslu uslu yaşadı, hiç bir sorunumuz olmadı. hatta başka konularda bazı davalarımıza bakmak için avukatımız bile oldu. ta ki 2021 yılının yaz aylarına kadar.
bu dönemde evin önünde belirli süreler bulunan bazı farklı arabalar görmeye başladık. bir gelen araba 1 hafta 10 gün kalıyor, bir süre sonra başka bir araba gelip aynı sürelerde o kalıyordu. şüphelendiğimiz için sitenin bahçıvanını da konu ile ilgili uyardık. zaten çok kısa bir süre sonra şüphelendiğimiz konuda haklı olduğumuzu anladık.
avukat kiracımız, kira sözleşmemizin 1. maddesinde açıkça belirtilmesine rağmen evi alt kiraya veriyordu. bize ödediği 1 aylık kirayı neredeyse 1,5 günde kazanıyordu. neyse, sözün özü kontrata uymuyordu. bizde kendisi ile artık ev sahibi kiracı ilişkimizin devam etmesini istemediğimizi ve evi tahliye etmesini istedik.
aylardan temmuz'du. ağustos'un ilk haftasını takiben evi boşaltacağını hem sözlü hem yazılı olarak taahhüt etti. tarih yaklaştığında ise bir telefon konuşmasında sinkaflı küfürler de ederek evi boşaltmayacağını belirtti. hatta sözleşmeyi götümüze sokmamız gerektiğini ve bize neler neler yapacağını anlattığı bir iki konuşma daha gerçekleşti.
akabinde karakolda suç duyurusunda bulunarak başlayan hukuki süreç 2023 yılının mart ayı sonlarında, görülen düzinelerce duruşmanın sonunda hakimin bizi haklı bularak evin tahliyesine karar vermesi ile son buldu. daha doğrusu biz öyle sandık.
tabi kiracının avukat olması ve çok şahane hukuk sistemimizin her işe yaramaz noktasını bildiğini belirtmeme gerek yok sanırım.
neyse, tarihler nisan ayının 3. haftasına doğru girdiğinde mahkemenin kararını uygulamak için icra memurları, polis, çilingir, taşıyıcı, kamyon gibi faktörler ile eve gidildi. maksat evi tahliye etmekti. bu arada zaten kiracı tahliye kararını bildiği için başka bir yerden ev tutarak evimizi boşaltmaya başlamıştı. bundan dolayı evde bulunan sadece 3-5 parça eşyayı alması için icra memurları, şu anda tarif etmekte zorlandığım ve ne sıfat bulursam bulayım yetersiz olduğunu hissettiğim kişiyi arayarak bu kalan 3-5 parça eşyayı almasını istedi. kendisi de tabi ki alacağını ancak 2 saat sonra olabileceğini belirtti. buraya kadar bir problem yok sayılır.
bu konuşmadan yaklaşık 15 dakika sonra evin önünde bir araba duruyor ve 3 kişi inerek eve giriyor ve evde ne olduğunu soruyor. tabi haliyle evdeki ekip de aynı soruyu onlara yöneltiyor, siz kimsiniz diye de ekleyerek. ne cevap verse beğeniriz?
tahliyesine karar verilen kişiden evi kiralayan yeni kiracılar olduklarını söylüyorlar. biz bu cevabı beğenmiyoruz tabi. kendilerine hukukta da olduğu gibi 3. kişi diyelim artık. anlaşılıyor ki kiracı, tahliyesine karar verildikten sonra evi, noterde yaptığı bir sözleşme ile 3. bir kişiye kiralamış. tabi hepimizin aklında sahibi olmadığın, tapusuna sahip olmadığın bir mülkü nasıl olur da noterde onaylatarak bir başkasına kiralarsın gibi haklı olduğunu düşündüğümüz bir soru var.
biz daha bu sorunun cevabını bulamazken icra memuru ne yapsa beğenirsiniz? baştan söyleyim, biz yine beğenmedik.
orada mülkün sahibi ve elinde hakimin tahliye kararı dururken, yine elinde nasıl yapıldığı belli olmayan 2 sayfalık sözleşme müsveddesi olan kişiye veriyor evin anahtarını.
bizim maçımız bitmiş, 2 yıla yakın yorucu, sinir bozucu bir süreci geçirmiş ve artık soyunma odasına gitmeyi bekliyorken 1 tane, buraya hakkında düşündüklerimi yazamayacağım bir memur kalkıyor ve bizi yeniden maça sokuyor.
yahu sen anahtarı evin sahibine verip hakimin kararını uygulasana. sonra da öteki tarafa dönüp, "kardeşim siz burayı gerçekten kiraladıysanız dolandırılmışsınız, gidip hakkınızı hukuki yollardan arayabilirsiniz" desene. zaten maddi ve manevi zarar içerisinde olan ve sinir uçları oynanmaktan yıpranmış kişileri neden zorluyorsun.
neyse, bayram tatili bittiğinde aklımıza gelen herkese dava açmaya hazırlandığımız bu günde annemin elinde telefonla gelip "bana birinden mesaj gelmiş" demesi ile yeniden bayram gündeminden çıktık. annemin hattı benim üzerime olduğu için yaptığı araştırmada buna ulaşabilen eski kiracı, gönderdiği ses kayıtlarında karımın artık karısı olacağından, anamızı sikeceğinden vb. şeylerden bahsediyor. tabi o dakikalardan gözüme uyku girmeyen bu dakikalara kadar, 3. sayfalara konu olmakla bir türlü işlemeyen hukuki yollardan devam etme seçenekleri arasında büyük git geller yaşıyorum.
peki siz olsanız ne yaparsınız?
zontiki1 profili
-
avukat kiracı rezilliği