aarraall3
profili

  • enkazdan çıkardığı kızla şov peşinde koşan adam

    bu eylemi yapan (bkz: nusret savaş) kişiyi burada iyi ya da kötü niyetle savunan arkadaşların argumanlarına tek tek bakalım.

    ö : önerme
    y : yanlışlama

    ö : orada kimse olmayabilir, nusret savaş bilinçsiz bir şekilde yardım amacıyla böyle yapmış olabilir

    y : hayır bir başka videoda azra bebek bir kurtarma ekibi tarafından enkazdan çıkarılıyor. yani birileri var. nusret savaş elinde telefonla o videoda görünüyor video çekerken. ek olarak çocuğun üzerine battaniye sarılıyor orada. o battaniyeyi de düşürdüğünü görüyoruz mevzuubahis videoda nusret savaş'ın.

    ö : nusret savaş cahilce davranmıştır kötü niyetli değildir. ceza almamalı

    y : hayır cahilce davranmış olmak bir kişinin ceza almasının önüne geçemez. bir kişinin ölmesine sebebiyet vermek aptallık yahut iyi niyet ile hafifletilemeyecek bir suçtur. ayrıca cezadan kanunlar bilinmediği için kaçılamaz. kaldı ki iyi niyetli birisi soğuk havada üstünden battaniyesi düşen enkazdan yeni çıkarılan bir çocuğun en azından üstünü örterdi.

    ö : nusret savaş değil ki sadece birçok kişi ihmalden ölmüş olabilir. diğer şeyler varken konumuz bu mu yani?

    y : evet konumuz bu. kamuoyunda bu kadar ses getiren, suçun sabit kanıtların ve tanıkların olduğu bir olayda dahi adalet sağlanamıyorsa diğer olayları zaten unutabiliriz. onlar zaten halktan da saklanmış ve adaletin asla sağlanmayacağı konular olmuş demektir. halk olarak biz kendimize sahip çıkarak bu devletin birkaç sömürgeciye değil bize yani halka ait olduğunu göstermek zorundayız.

    ö : videoyu izlemedim ama muhtemelen ekşiciler abartıyor

    y : ne ?!?!! (büyük punto)
    izlemeden, bilmeden olayı sulandırmak kötü niyetli bir davranıştır.

    ö : burada hak arayarak azra'nın ailesini çok üzüyorsunuz.........

    y : bu yorumu çok görüyorum hep aynı kişilerden. bu kişiler de kötü niyetli görünüyor ancak olayı açalım. mesela daha basit bir olay yaşandı. oğlunuz kpss'ye girdi ve atanamadı. sonra öğrendiniz ki fetoculer soruları çalmış ve oğlunuzun hakkını ihlal etmişler. olay da sosyal medyaya taşınmış diyelim ki, yani biliniyor. ama bir bakıyorsunuz kimse buna ilgi göstermiyor, yargı ve gazeteciler kulaklarının üstüne yatiyorlar. siyasetçiler sessiz. bu durumda oh ya tek başıma mücadelemi veririm mi dersiniz yoksa yalnız bırakıldım, kimse benim yanımda değil deyip daha mı çok üzülürsünüz? ben böyle bir olayla mücadele verirken yalnız bırakılmak istemezdim. bu yüzden (bkz: azra duru malaç için adalet)

    edit : imla

  • enkazdan çıkardığı kızla şov peşinde koşan adam

    (bkz: nusret savaş)

    çıkardığı değil çıkarılan diye düzeltmeyen yönetim eğer nasıl erişim engelini kaldırırız diye kara kara düşündüğü için buna vakti yoksa anlaşılabilir, yoksa iyi niyet beklemekte haksız miyiz?

    ha bu arada ümraniye'de oturan elektrikçi arkadaş yargılanacaksın. şov malzemesi olarak elalemin çocuğunu yaralı halde kucağında gezdirip elini kolunu sallayarak gezemeyeceksin. hüseyin cimşitler ölmez, sıra sana da gelecek.

  • azra duru malaç'ı tutan kişi

    yetti artık sizin karanlık ilişkilerinizden, mafya tipi yönetim tarzınızdan!

    şerefsizin teki bir çocuğun ölümüne sebep olur, partiden ihraç edip yargıya kendiniz teslim edeceğiniz yere koruyup çıkan her sesi bastırıyorsunuz!

    siz öldürdünüz insanları işte, depreme dayanıksız evlere izin verdiniz, enkazda ölmeyenleri de böyle şovlarla ya da ihmallerle öldürdünüz!

    siz devlet değilsiniz! siz devleti yöneten bir parti de değilsiniz! siz organize suç şebekesisiniz!

    edit : imla