a man from the northern lights3
profili

  • ansızın gelen hindistan'da yaşama isteği

    1 hafta zor kaldığım, her gün kustuğum, gitmeden önce hastalıklara karşı iğneler olduğum bir ülkeye bir daha sittin sene gitmem. gittim, gördüm. gidenin ve yaşamak isteyenin yolu açık olsun.

  • kürtlerin ana dilde eğitim hakkı

    kimileri örnekler vermiş ve böyle devletler varmış. misal;
    * belçika
    * bosna
    * kanada
    * ispanya
    * sırbistan
    * isviçre

    - belçika - flamanlar ayrılma peşinde
    - bosna - eski yugoslavya’dan ayrıldılar
    - kanada - fransız ve ingiliz kökenliler ayrılma peşinde
    - ispanya - katalanlar ayrılma peşinde
    - sırbistan - eski yugıslavya’dan ayrıldılar
    - isviçre - her tarafı denk, sadece parasına bakan bir ülke ve halk.

    benzer bir talebi olup da (ya da yürürlükte olan ) belli bir ülkeden ayrılmış ya da ayrılma peşinde olmayan bir gruba ben daha denk gelmedim. isviçre örneği malum kesimin en sevdiği örnek. isviçre ile türkiye’yi bir tutuyorlar falan. bunu kimse yemez. misal; lan daha birkaç gün önce federal korsika meclisinde korsika dilinin kullanılmasının anayasaya aykırı olduğu kararını verdi fransız mahkemeleri. demokrasi sevdalısı fransızlar bak bunu yapan. yemeyelim birbirimizi. amaç belli. sevgi kelebeği olmadan kimileri itiraf etmeli.

  • hatay'ı görememiş olmaktan üzüntü duymak

    2023 deprem felaketinde yitip giden canların ruhu şad olsun. yaralılara da acil şifalar dilerim. ne desem boş. hakikatten çok boş.

    şahsım adına ülkenin en kendine has, çoklu kültürlü, çoklu medeniyetli, çoklu dinli, çoklu mimarili muazzam bir şehriydi hatay, muazzam insanlarıyla birlikte. gidip gördüm. muazzam bir şehirdi. deprem felaketi muazzam insanlarla birlikte yıkıp geçti bu güzel şehri de. bu şehri görememiş olanlar kesinlikle çok üzülmeli. yitip giden muazzam insanlar içinde. eskisi gibi olur mu? olmalı. nasıl? bilemiyorum ama olmalı.

    deprem bölgesinde yaşamını yitiren tüm insanlara saygıyla. ruhları şad olsun tekrardan.