kuralist1
profili

  • 6 şubat 2023 türkiye çaresizliği

    yeter ulan yeteeer. ya ne biçim bi milletiz. ne biçim bir ülkede yaşıyoruz biz ya. şu an ülkede nefes alabilen var mı arkadaşlar aramızda? ulan yıllardır bas bas bağrıldı, uzmanlar afedersiniz ama götlerini yırttılar deprem olacak, çnlem alınması lazım diye. şu an küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. ulan biz 1999 depreminden beri toplanan deprem vergilerini niye verdik, ulan biz aldığımız çikolatadan tutun telefonuna kadar, beyaz eşyasından tutun cipsine kadar aldığımız tüm ürünleri olması gerektiğinden 3 katına niye aldık ulan niyee? ulan önlem almayanları eleştirdiğimiz için laf edenler var halen, ne biçim insanlarsınız lan siz, insan değilsiniz belki de.
    hatay, kahramanmaraş komple kaderine terk edilmiş. ulaşabildiğim ne kadar tanıdığım varsa hepsinin dediği tek şey, kendi imkanları ile enkazı kaldırmaya çalıştıkları. buna rağmen düzenli aralıklarla açıklama yapan kişi, her yere ulaştık, ekiplerimiz olmadığı yer yok diyor ulan.
    ulan bir iki saatte bir yıkılan bina sayısı artıyor, ama can kayıpları sabit. neyi gizliyorsunuz ulan neyi? ihmalkarsızlığımız yüzünden canından olmuş kan insan var, açıklasanıza ulan?
    yardım etmesi gerekmesi için için kurulan kuruluşun başkanı, olay olup bittikten saaaaatler sonra çıkıp, gönüllü arıyor. çıldıracağım ya. ya bunu hemen yapman gerekmiyor mu? bi acil durum planınız yok muydu? gece vakti, hava eksi derecelerdeyken, soğuk suratınıza çarpınca mı ayıldınız?
    yeni yapılan yapılar nasıl yıkılır yaa? bunun denetlemesi, imzadı, boku püsürü nasıl gözden kaçar? en altından en üstüne kim varsa, ulaşılamaz olanları bile yargılayacak mısınız? anlaşıldığı üzere beş para etmeyecek olan evleri depreme dayanıklı, ultra denetimli vs diyerek ederinden katlarca yüksek fiyatlara pazarlayanlar niye konuşulmuyor. bunlara ne olacak?
    şöyle bir olayda bile kendine oy vermeyenleri dışlayan zihniyeti niye konuşmuyoruz veya konuşamıyoruz?
    delireceğim, kafayı yiyeceğim. milyar dolarların hiç edildiği ülkede yapılması gerekenler yapılmadığı için birkaç şehir neredeyse haritadan siliniyor.
    yardım eden ülkelere bile laf üreten tuzu kurular var ya, tövbe tövbee. neymiş başka dine mensupmuş, siki sünnetli değilmiş bla bla. ulaaaan... ne biçim bir yaşam formusunuz siz ya.
    ya, kendi ülkemizde, kendi vatandaşımıza ulaşamıyoruz. saatlerdir hatay'a ulaşamadık belli ki. bölge insanından edindiğimize göre hatay ve diğer illerdeki çoğu enkazda arama kurtarma ekibi yoook.
    bıktım, bıktık, usandık şu ihmalkarsızlıkları yaşamaktan.