bir deniz hikayesi1
profili

  • rte'nin 2023 seçimini kaybetme ihmali

    yarı yarıya denilebilir. hiç unutmam 2018 seçimlerinde ekşi’yi aktif takip ediyordum. muharrem ince’nin her mitinginde buralar yıkılıyor, miting alanının metrekaresi üzerinden gelen kişi sayısı hesaplanıyor, evet bu sefer gerçekten kazanıyoruz diye herkes coşuyordu. bunlara ben de dahildim. seçim ikinci tura kesin kalacak, kaldığında da şu oylarla kazanıyoruz diyorduk. seçim sonuçları bi açıklandı. adam ilk turda kazandı. hepimiz şaştık kaldık. ilk tura kimse ihtimal bile vermiyordu.

    demem o ki, eğer burada yazılanları sürekli takip ediyorsanız ister istemez hep aynı yönde ses çıktığı için türkiye gerçeğinden uzaklaşıp kesin kazanıyoruz moduna giriyorsunuz. ben her ne kadar aksini istesem de hala rte’nin kazanma ihtimali azımsanmayacak seviyelerde.

    edit: hala erdoğan “kesin” kaybedecek diyebiliyorsanız muhtemelen ilk kez genel seçimde oy kullanacaksınız. arada akraba ziyaretlerine gidip orta ve yaşlı kesimin görüşlerini de bir duyun ondan sonra kesin kaybedecek diyor musunuz tartışalım. ben de kaybetmesini istiyorum ama kesin kaybedecek demiyorum, umarım kaybeder diyorum.