a clockwork potato1
profili

  • gibi (dizi)

    3*9 en güzel bölümlerden biriydi bence.

    eser miktarda spoiler içerir

    bu tür oyunlarda cidden kendini kaybeden, kazanma hırsından kendini sikme seviyesine gelen ilkkan gibi insanlar gördüm pek çok kez.

    yaşını başını almış 3 tane çoçuğu olan bir öğretmen -ki kendini bayağı geliştirmiş evinin bir odası boydan boya kütüphane olan- tanıdık tabu oynarken hırs yapıp küsmüştü ki hala da görüşmüyoruz o günden sonra. tavırları görseniz ilkkan'dan halliceydi.*

    bu bölümde yine pek çok hususa değinilmiş pek çok kişi de bahsetmiş. ben gözlerden kaçan başka bir küçük ayrıntıdan bahsedeceğim.

    çakma yardım/destek teklifi ==> fake help offer literatürde başka bir isimlendirme yapılıyor mu bilmiyorum en azından ben karşılaşmadım. bazen insanlar o yardımı yapmayacağı veya yapamayacağı halde yardım edeceğinden veya destek olacağından bahsediyor. karşı tarafın geri çevireceğini veya yardımın zaten olanaksız olduğunu düşünüp teklifte bulunuyor. bir paragraf yazdım ama tam anlatamadım gibi adamlar bir sahne ile demek istediğimi çok vurucu şekilde anlatmışlar bence.

    sahne:
    yılmaz'ın doku uyumunun ilkkan'ın flörtü ile %98.7 oranında uyumlu çıktığı sahne. yılmaz, nasıl olsa dokuların uyuşmayacağını düşünüp bir böbreğini verecekmiş gibi doku örneği vermişti. yani iyilik teklifinde bulunup gerekli şeyleri yapıp kendi vicdanını rahatlatıp hatta kendini yüceltecekti belki de. ama dokular uyuşunca, hastaneden sıvışıp gitti. sonra da "ben senin 10 günlük flörtüne neden böbreğimi vereyim" dedi. ki haklı da :) ancak bu haklılığını doku örneği vermeden de söylebilirdi. işte çakma yardım teklifine müthiş bir örnek.

    efsane bir bölümdü bence. 10/10