afextrobanya5
profili

  • fred'in gördüğü kırmızı kartın iptal edilmesi

    adamın fred'i direkt atayım oh mis diye bir mentalitesi olsa iki sarı kartı üst üste çıkarır atar ki öyle bir şansı oldu da. dur bakayım bana küfür etsin direkt atarım dediğini düşünüyorsanız da bir doktora görünüverin.

    faul olur olmaz topu şiddetle atıp hakeme koştu fred. sürekli kişisel alanına girdi, yanından bir türlü ayrılmadı ve sürekli konuşmaya devam etti. kart gördü, hala bik bik bik yanında mert hakan ile sınırları zorladı.

    karta numaraları yazarken hala konuşuyordu ya adam :d bir tane takım arkadaşı da "olm gel napıyorsun?" demedi. kayseri'li topçuya düdüğünü gösterdi ve barajın yanına tam gidecekken fred'in 2 cümlesinden sonra ani bir dönüşle direkt kırmızıyı gösterdi. hatta fred'in son cümlesinde yandaki siyahi kayseri'liyi (sanırım kemen) iyi izlerseniz durumu daha net kavrayabilirsiniz. çünkü fred konuştuktan sonra direkt şaşırıyor ve hakeme bakıyor. kart geldikten sonra fenerlilere durumu izah ediyor.

    bu kırmızı kart noel içindir veya başka bir şey içindir bunu bilmem. niyet okumam da. fakat bahsetmek istediğim şey, art niyetli olacak bir adamın bu fırsat eline defalarca gelmişken son ana kadar bekleyip küfür yedikten sonra kart çıkarmasının mantıklı olmayacağıdır. art niyetli birisi böyle davranmaz çünkü.

    eğer takım arkadaşları yakasından tutup kenara çekselerdi (torreira'ya dün akşam yapılan gibi) bugün skor tahmini yapıyor olurdunuz muhtemelen. her olayı karanlık bir takım eller üstünden komplo teorilerine vardıracaksanız bu kafayla 150 yıl daha şampiyonluk göremezsiniz.

    emin olun, akil azınlık ne dediğimi anlayacaktır. fenerbahçe son yönetimleri ve diktatörize yönetim şekliyle özellikle son 10 yılda camia olarak bir erozyona uğradı. inanılır gibi değil bazı yorumlar.

  • recep baltaş

    recep baltaş, tweetlerinde siyasal islama kin kusmuyordu. recep, bir dine ve bununla beraber bu dine mensup olan insanlara nefret kusuyordu. iki şey arasında kalın bir çizgi var. sırf müslüman olduğu için insanları aşağılayan, uygur türklerinin müslüman olmasından dolayı yaşadıklarının mübah olduğunu ve çin'i bu konuda savunduğunu dile getirecek kadar şuurunu, vicdani bilincini kaybetmiş birisi. israil-filistin üzerinden yaptığı yorumları katmadığım halde sınırı çoktan aşmış birisiydi.

    takmışsınız dilinize bir siyasal islam zırvalıyorsunuz. siyasal islam nedir diye sorsak iki kelam edemeyecek dalkavuklar popülist cümleler kurup like avlamaya çalışıyor. konunun siyasal islam denen şeyle bir alakası yok.

    bir ton büyük marka technopat'tan sponsorluklarını çekince adamlar da mecbur kaldı. msi markası siyasal islamcı mı da sponsorluğu kesti? bugün bir insana sırf siyahi olduğu için ten rengi üzerinden hakaret etmek ne kadar suçsa, cinsel kimliği üstünden hakaret ne kadar suçsa dini kimlik üzerinden hakaret etmek aynı oranda suç. hangi din olduğunun da bir önemi yok.

    din, dil, ırk, cinsel yönelim vb. hassas konular üstünden yapılan hakareti büyük şirketler tolere etmiyor. bugün e-devlet'inde sigortalı prim günü 0 (sıfır) olan 15 yaşındaki ergenlerin ağzıyla yazmayın buraya.

    kendini sürekli seküler addeden faşist beyinlilerin iki yüzlülüğü de çekilmiyor he. tamam oğlum en özgürlükçü sizsiniz. hamasetinizi başka yerde yapın.

  • 28 ocak 2023 mhk başkanının istifa etmesi

    galatasaray üzerinden laf sokan ergenleri geçiyorum. ciddi ciddi galatasaray'ın hakemlerle yürüdüğüne inanan zeka geriliğine sahip insanlar var mı? sivas maçı dışında bir tane lehimize hata söyleyebilecek var mı? ben aleyhimize en az 4 maç sayarım. ayrıca ligin en çok ceza sahasında topla buluşan 2 takımından birisiyken 20 haftalık ligde yalnızca 2 penaltı verilmiş galatasaray'a. nerede abicim kollanma? bu kadar kudurukluk görmedim ben.

  • 48. pantene altın kelebek ödül töreni

    ödülü alanların konuşmaları o kadar cringe ki… hepsinin girdiği tripler falan inanılmaz komik. ricky gervais'in dediği gibi “ödül kazananlar lütfen bu platformu politik mesaj vermek için kullanmayın. insanlara herhangi bir konuda ders verecek konumda değilsiniz çünkü. ödülünü al, teşekkür konuşmanı yap ve siktir git.”

  • lionel messi

    bugun oynadigi topun yarısını ronaldo oynasa yapılan pr'ı hayal edemiyorum. bence ronaldo-messi rekabeti diye bir şey yok. bu rekabet birileri tarafından uyduruldu, futbolda izlenme ve reklam amacı olarak senelerce kullanıldı. ronaldo'nun pr ve reklam gücü yıllarca çok üstündü hala da öyle ve bu sayede messi ile denkmiş gibi bir algı oluştu.

    futbolda bir futbolcu topu ayağına aldığında 3 şey yapabilir. pas,şut ve dribbling. ve messi bu 3 durumu yıllardır en üst seviyede gerçekleştirmesi yetmediği gibi bu 3 alanda da dünyanın en iyisi. rakibi gösterilen kişi ise şut hariç diğer konularda bırak messi'yi avrupa'da bile ilk 10'da değil.

    o bu sporu güzelleştiren nadir etmenlerden birisi, en iyisi. lionel andres messi.