the last ottoman emperor1
profili

  • masterchef türkiye

    yarışmacıların kalitesizliğinden bu sezon zaten geçen yıla göre daha az seyrediyorum. evimde reyting ölçüm cihazı olsa gerçekten bir etkim olsun diye izlemeyi tamamen bırakırım.

    artık torpil ayyuka çıktı. yani elbette programın reyting için yayınlanan bir program olduğu ve birçok şeyin reytinge göre kurgulandığının farkındayım. ama bu kadarı da fazla. yani bu kadar göze sokularak torpil yapılması fazla.

    bu tatlıyı mehmet şefin restoranında yedim, tatlının bütün olayı üstündeki çikolatayı kırmak. adı da o yüzden dilek, çünkü dilek tutuyorsun. sapı uzun tatlı kaşığı getiriyorlar yanında kırmak için. söyleyen herkes kırıyor, video falan çekiliyor. tatlının olayı o. bu dilek tutup çikolata kırma o kadar önemli ki geçen sene çikolatası kırılmayan birine inanılmaz kötü şeyler söylenmişti.

    bu sene gamze çikolatayı koymadı diye, bir anda tatlının bütün olayı olan çikolata kırma olayından vazgeçildi. bir anda mevzu bu aslında bir puding tatlısına döndü. hayırdır mehmet şef, artistlik yapıyordun yarım saat önce kırılacak da içine düşecek diye. geçen sene kırılmaması bile bir problem olan çikolata bu sene nedense asla bir problem olmuyor.

    ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama eskiden sanki eksik ürün olan tabağın tadına bakılmıyordu. eksik malzemeyi geçtim, kadın bildiğin tatlının en önemli malzemesini koymadı. şerbetsiz baklava verse mesela, alttaki hamur çok iyiydi diyip yine geçirecekler. sinir bozan da bu, tabağa sıçıp bok koysa, inanılmaz güzel bir görsel diyecekler.

    rezillik, kepazelik, ve torpilin ayyuka çıktığı yarışma.