falaoipropapai3
profili

  • havlayan köpeğin sahibine 677 bin lira ceza

    geliyor gelmekte olan. her hayvanın çipi olacak ve her hayvanın yol açtığı zarardan sahibi sorumlu tutulacak. yok öyle başı boş hayvanseverlik. hayvanseverim diyen de çipini taktırıp hayvanın açacağı zarardan bire bir mesul olacak. aklın yolu bir. güzel bir ceza olmuş.
    not: iki kedi sahibi birisi olarak yazıyorum bunları
    dikkat edin sokakta başı boş hayvanlardan en rahatsız olan kesim evinde, bahçesinde hayvan besleyen kesimdir. biz bilinçli bir şekilde sahipleniyoruz, sorumluluk alıyoruz ancak sokaktaki hayvanlar başı boş hayvanseverler tarafından sürekli beslenerek çoğaltılmaktadır. bu büyük bir başı boşluk örneğidir. yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan döngüsüdür.

    haber yanlı yapılmıştır.
    gerçek habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
    haberturk linki

  • migros markalı bir gıda ürününü tüketmek

    kalite kontrol laboratuvarındaki süreçlerinde görev alan arkadaşıma göre gayet kaliteli ürünlerdir. gözünüz kapalı tüketebilirsiniz. ancak diğer markaların private label ürünleri için aynı cümleyi kuramıyor.

  • bitlis'te kuduz olan çocuğun ölmesi

    2017 yılından beri kedisi olan birisi olarak yazıyorum… kedi sahibi olmak nedir onu bir anlatayım önce;
    - haftada iki kere tuvaletini temizlersiniz. yoksa koku yapar, eğer ötelerseniz topaklanan kumu temizlemek çok daha zordur.
    - haftada bir kere tırnaklarını kesersiniz. bazen tırmalama direğinden dolayı kanar tırnakları hassaslaşır. tırnağını kestiğinizde kanar, içiniz gider. izin vermez ağlar, üzülürsünüz.
    -yıl bazında düşündüğünüzde ayda bir kere ortalama veterinere götürürsünüz. kuduz, karma, iç dış parazit aşıları vs.
    -kendini yalayarak temizlediği için çok tüy yutar onun için malt alırsınız midesi rahatlasın diye. arada bir kusar içiniz gider.
    -vitamini vardır belli aralıklar ile vermeniz gerekir.
    -maması vardır iyi bir mama almanız lazım, bayat olursa kusar vs.
    -yoğun olduğunuz dönemlerde ilgilenmezseniz, oyun oynamaz iseniz depresyona girer.
    -tüylerini sürekli temizlemeniz gerekmektedir.

    bazen eşinizle oturur düşünürsünüz; o hayvancağızın size ne kadar bağımlı olduğunu, siz olmadan yaşayamayacağını. oldu ki bir gün kaçtı diyelim, onun sokakta bir gece kalacağını düşünmeniz sizin içinizi ürpertir.

    şimdi ben bunları düşünürken; bazı insanların sokakta kedi ve köpeklerin olabileceğini ve onların iyi bir hayat yaşabileceğini, onları sokakta besleyebileceğini ve sokakların onlara ait olduğunu savunması beni çıldırtıyor arkadaş. acilen bu insanların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. bir hayvanın tam sorumluluğunun nasıl alındığını, bir hayvana nasıl kaliteli yaşam sunulabileceği vb konuların öğretilmesi gerekmektedir.

    ha derdiniz bir hayvana nasıl kaliteli yaşam sunulması gerektiği değil ise o başka...