mimaks desyrel1
profili

  • odtü'lü profesörün 22 bin 900 tl maaş alması

    maalesef bugün odtü’lü bir profesörün aldığı yetersiz maaştır.

    bu hoca çok iyi bir üniversitede 4+1 yıl lisans( +1 dil eğitimi için) ; çok iyi bir üniversitede asgari 2 sene yüksek lisans; çok iyi bir üniversitede en az 4 yıl doktora eğitimi olmak üzere lise sonrası 11 yıl formal eğitimine sahiptir.
    lise öncesini de sayarsak 23 sene eğitim almıştır.
    iyi derecede ingilizce bilir zira okulun dili ingilizcedir ve dersleri ingilizce anlatmak zorundadır.

    yine doçentlik ünvanına sahip olmak için, yök’ün doçentlik kriterlerine ek odtü’nün ağır akademik kriterleri de karşılayacak üst düzey yayınları vardır.

    daha sonra ise profesör olmak için de 5 yıl deli çalışıp odtü’nün yine ağır akademik şartlarını karşılayıp, senelerce kadro için bekleyip profesör olmuştur.

    20 yılın üstünde de hizmeti vardır ve muhakkak ya yl’da ya doktorada ya da postdoc da yurtdışı deneyimi ya da eğitimi vardır. ancak yine de maaşı sasece 22.900 tl’dir.

    burada yok üniversiteye girişte şöyle puan aldık, yok şu kadar sene okuduk deyip ağlayan ya da kıskanmayın diye meslek sahiplerini kalitesini de cebinde sallar. ve yine de sadece 22.900 tl almaktadır. bin dolardan hallice bir ücret. meslektaşlarının en az alanı 150-200 bin dolar alır abd’de. avrupa’da da çok daha fazlasını alır. isterse dünyanın her yerinde de iş bulur ayrıca.

    not. bir tanıdığım odtü’de profesör.
    edit. ek ders ücreti 2 bin liradır. şimdi rahat nefes alabilirsiniz, harca harca bitmez çünkü.