sallamasyonnnn3
profili

  • türkiye'deki miras kavgalarının sebepleri

    kürt olmak başlı başına bir sebeptir. bilenler bilir, kürtler kızlarına zırnık koklatmaz. bütün mal varlıkları oğulları içindir
    zaten geneli kızlarını kendilerine yük olarak görür ve bir an önce kurtulmak isterler.

    kendi babamdan örnek vermek istiyorum, babamın bütün varlığının tadını abilerim çıkarıyor. tarımla uğraşıyor ve her sene ciddi bir gelir elde ediyor. bu geliri her sene başka bir abime veriyor. zaten iki abim var. bir sene ona, bir sene buna.
    eskiden anlamazdım ve takmazdım da bu mevzuyu.
    ablam evli ve bir ara eşi ciddi maddi sıkıntılar yaşadı. işsiz kaldı vs. ben yardım etmeye çalışıyorum, kız kardeşim yardım etmeye çalışıyor.
    bizimkiler de yardım ediyor ama nasıl yardım etmek? ufak ufak yardımlar. daha fazlasını yapabilirler ama yapmıyorlar.

    bir gün çok sinirlendim buna, "ulan" dedim "bir sene de bize ver, bak tek tek de değil. bir sene üçümüz arasında bölüştür, biz eşek başı mıyız" annem çok sinirlendi, "ne yapacaksınız siz parayı" gibisinden söylenmeye başladı. ne mi yapacaz? ne mi yapacaz?

    babamın bana sözü var. bu sene gelirini bana verecek. vermezse o zaman ben almayı bilirim. bugüne kadar sustum ama bundan sonra susmayacağım. bildiğim kadarıyla türkiye'de en iyi işleyen konulardan biri miras hukuku. babamı çok severim ama bu kadar haksızlık fazla.

  • erken kalkmaktan daha kötüsü

    erken kalkmak zorunda olup kalkamamaktır. neden erken kalkmak zorunda olduğumuz hayatlar yaşıyoruz bilmiyorum. yani kim dedi ki sabahın köründe okullara gidilsin, işlere gidilsin, dükkanlar açılsın? bu fikri kim buldu?

    hangi şerefsize rahat battı da sabah sıcacık yataktan kalkmayı buldu? ben her sabah acı çekiyorum... yatağımdan ayrılmak istemiyorum, bu zulme daha ne kadar boyun eğeceksiniz? sallamasyonnnn sabahları yatağından kalkmak istemiyor, sesimi duyun artık...

  • cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden

    alışkanlık ama ben böyle alışkanlığın tövbe ya.
    erken uyanmam gereken zamanda o kadar zor kalkıyorum ki ama bugün tatil mal gibi dikildim saat 7'de. yemin ederim benim en büyük düşmanım kendim ya.