pascal nouma2
profili

  • şenol güneş

    valerien ismael başlığında fenerbahçe ve teknik direktörü övülmüş. (bkz: 24 ekim 2022 hatayspor beşiktaş maçı) başlığında da övülmüş. adamlar gitmiş ali palabıyık başlığında da fenerbahçe övmüşler. jorge jesus başlığında okan buruk'a sallayan debeye girmiş. beşiktaş başlığında fener övülmüş. erden timur başlığında yine fener övülmüş.
    fatih terim başlığında fener övülmüş. tek tek araştırdım aramaya inandım, sıfır otomobillerde ötv nin kaldırılması bağlığında ve bu başlıkta fener öven entry yoktu. lütfen buraya gelmeyin. en şampiyon sizsiniz bu sene.

  • emlakçı komisyonunun çığrından çıkması

    3 milyon 250 bine evimi satıp 3 milyon 650 bin liraya başka bir ev alacağım. alacağım ev için emlakçının benden istediği para yüzde 18 kdv dahil yaklaşık 90 bin lira.
    kendi evimi satmak için de emlakçı ile görüştüm. benden istediği para 75 bin lira. 75 de alıcıdan alacak. bu para çok dediğimde verdikleri cevap şu: siz 3250 yi alacaksınız, biz evi 3250+75'e müşteriye sunacağız. müşteri evi, sizin bize vereceğiniz komisyon sanki evin fiyatıymış gibi bilecek. toplamda evimin satışından 150 bin lira kazanacak. konuştuğum 6-7 emlakçı da aynı şeyi söyledi. emlakçı aracılığı ile aldığınız evin fiyatı bilin ki iki komisyonun eklenmiş hali. birini ev fiyatı ile beraber gizli veriyorsunuz sadece.
    ben de kendi afişimi astım. sahibinden'e ilanımı verdim. bu süreçte şehirdeki tüm emlakçılar aradı sağ olsunlar. geçen yine biri aradı, ilan süreniz doldu, dedi. not almış ilk aradığında. 105 tl karşılığı 3 ay uzattım dedim. şok oldu. 3 ay sonra görüşürüz küçük sincap.
    hakkıdır değildir bilemem ama şu bana saçma geliyor. emlakçı mülk satışından yüzde 4 komisyon alıyor, satıcı ve alıcıdan. 700 bin liraya da satsa aynı, 7 milyona da satsa aynı. bir satıştan 28 bin artı kdv, diğerinden 280 bin artı kdv alıyor. iş aynı iş. burada belirli bir miktarın üzerindeki satışlarda oran değişmeli. bir meslek grubu bir malın satışına aracı oldu diye bir ev parası kazanmamalı.