masterofmechanic2
profili

  • 18 ocak 2023 anayasayı ihlal girişimi

    üst edit: kılıçdaroğlu, 14 mayıs 2023 tarihinde seçime gideceğimizi söylemiş. yorum yok, çünkü hem yoruldum hem bundan sonra ne yazsam boşuna.

    bahçeli'nin sözde erken seçim çağrısı bugün erdoğan tarafında karşılık buldu ve olağan seçimin sadece bir ay öncesi olan 14 mayıs 2023 tarihi verildi. fakat cumhur ittifakının ne mecliste erken seçim kararı alabilecek çoğunluğu ne de parlamentoyu feshetmek için geçerli bir sebebi bulunmakta. eğer meclisin onayı olmadan erken seçim kararı alınırsa ya da seçimler zamanında yapılırsa, erdoğan aday olamıyor! ülkemiz bir hukuk devleti olduğuna göre anayasamız, cumhurbaşkanı dahil her yurttaş için bağlayıcıdır.
    muhalefeti eleştirmemek için yapılan çağrılara katılmakla birlikte ben de bir seçmen olarak muhalafete çağrıda bulunmak istiyorum. akp iktidarından kurtulmak için son şansımız olan bu hayati seçimi kazanmak için, önce iktidarı anayasaya uymak zorunda bırakmak şarttır. gerçek manasıyla bir erken seçim tarihi belirlenmeden bu sözde erken seçim tarihi kabullenilmemeli, halka anayasanın gereklilikleri açıkça anlatılmalıdır. eğer bu konuda iktidarı sıkıştıramazsanız, seçimi kazanacağınıza halkı ikna etme noktasında sıkıntı yaşarsınız. sarı öküzü vermeyin, anayasayı çiğnetmeyin!

    edit: senelerce ülkenin kötü yönetimden kurtulması için erken seçimi bekledik. inatla zamanında yapılacak dediler. şimdi anayasanın iki dönem kuralı onları köşeye sıkıştırdı. hamle sırası muhalefette, doğru kararı vermeleri için gündem oluşturma konusunda desteklerinizi bekliyorum.

    son edit: yoğun bir şekilde ülkede hukuk mu kaldı sen ne anlatıyorsun gibi içeriğe sahip mesajlar alıyorum. arkadaşlar hukuksuzluğu kabul ederseniz şikayet etmeye hakkınız da olmaz. benim elimden gelen bu ne yapsaydım?

    en son edit: anayasa tartışmasına girmeye çalışan akplilere cevap, tayyip erdoğan'ın referandum öncesi açıklamasından gelsin.
    c.başkanının fesih yetkisi olmadığı gibi erken seçime götürme yetkisi dahi yok

  • #kılıçdaroğluistifa

    artık yeter! türk gençliği olarak sansür, hukuksuzluk, gelecek kaygısı, gelir adaletsizliği ve mülteciler gibi bir sürü sorun yüzünden canımızdan bezmişken, akp'ye ve erdoğan'a kendi alanındaki konulardan asist yapıp can suyu vermenden bıktık. seçime 9 ay gibi yeterli bir süre varken kalk artık o koltuktan. kaç yaşına geldin, kaç seçim kaybettin daha neyi bekliyorsun? ekrem imamoğlu ya da mansur yavaş gibi halka umut olan isimlere bırak yerini görelim demokratlığını.