apocalipy2
profili

  • ilk satın alınan korsan cd

    cüceli porno sert hardkor

  • 10 eylül 2022 yunanistan'ın gemimize ateş açması

    savaş çığırtkanlığı yapan cahillerin çenelerini kapatması için büyük bir yanlış anlaşılmanın hukuk nezdinde düzeltilmesi lazım. söz konusu gemi türk gemisi vasfını hukuki olarak taşımıyor yani başlığın olması gerektiği hali 10 eylül 2022 yunanistan'ın komorlar gemisine ateş açması olmalıydı.

    peki bu ne anlama geliyor?

    hukuki açıdan bir gemi hangi ülkenin bayrağını çekiyorsa o ülkenin toprağı olarak değerlendirilir. yani bir gemiye türk gemisi diyebilmemiz için bu geminin türk bandıralı / türk bayrağı çekmiş olması gerekir. fakat bahse konu ateş açılan gemi vergi kaçırmak için türk gemi siciline değil madagaskar açıklarında bir ada ülkesi olan komorlar gemi siciline kaydedilmiş ve çektiği bayrak da komorlar bayrağıdır. tıpkı mavi marmara gemisi gibi.

    yani türkiye bu meselenin hukuken muhattabı değildir, olamaz da. nasıl mavi marmara olayında israile karşı gemi türk gemisi vasfı taşımadığı için elimizden hiçbir şey gelmedi bu olayda da yunanistanın muhatabı afrikalı komorlar ülkesidir.

    unutmamak gerekir ki yunanistanın g.tü türk bandıralı türk bayraklı bir gemiye saldırmayı yemez. ama vergi kaçırmak için kendi ülkesinin bayrağını bile çekemeyen aşırı zekilerin gemilerini batırsa bile muhatabı türkiye olamaz böyle bir olay yaşansa da türkiyenin hiçbir şekilde uluslararası hukuk nezdinde müdahale etme hakkı olamayacaktır.