canavarovski7
profili

  • haluk levent'in bağış miktarını açıklamaması

    --- spoiler ---

    ben ailem ve çevrem ahbap derneğine bağış yaptık
    --- spoiler ---

    sonrasını okumadığım serzeniştir. bir durun hele adam daha dün bağımsız firmalarla anlaşıp yayınlayacağım, dedi.

    ayrıca bu soruyu afad'a da sorun. 1 hafta oldu deprem olalı, hâlâ çadır gönderemediği yerler var. kızılay nerede mesela, onu sorun!

  • türk çocuklarındaki evde koşma saçmalığı

    biz küçük çocukken, 80'ler sonu, 90'lar başında sokaklarımız güvenliydi. sokağımızdaki her aile birbirini tanır, bilirdi. gündüz okulda olurduk, akşamları sokakta. saat 12-1'e kadar saklambaç oynadığımızı bilirim. evde hiç koşmadık o yüzden, sokaklar bizimdi, sokaklarda koştuk hep.

    eğer bugün özellikle büyükşehirlerde çocuklarınız sokakta değil, evde koşuyorsa sorunu çocuklarda değil, kendimizde aramamız gerekiyor.

  • türkiye'de bilim konuşulmamasının nedeni

    türkiye'de neden bilim konuşulmadığını, türkiye'nin bir zamanlar en elit olan sitesinin bugünkü hâline bakarak da anlayabilirsiniz. (bkz: ekşi sözlük)*

  • kedi beslemenin canilik olması

    evimde 17, 4.5 ve 1.5 yaşlarında 3 kedi var. 17 olan siyam kedisi. ama 4.5 yaş olan smokin bir kedi ve sokakta bulunduğunda 3 aylık kadardı, dayak yemişti, zor nefes alıyordu ve ölmek üzereydi. 1.5 yaş olan ise sabah doğumundan sonra annesinin unutması sonucu bir bahçede kalmıştı. o da geldiğinde ölmüş gibiydi. şimdi ikisi de hayatta. keyifleri yerinde.

    yavru bir kedinin sokakta yaşama ihtimali çok düşüktür. bağışıklığı düşük olduğu için çabuk hastalanır ve acı içinde ölür. bir şekilde büyümeyi başaran kediler ise eğer kendilerine güvenli bir bölge bulamazsa diğer kediler, köpekler ve insanlar tarafından şiddete maruz kalır. bazıları araba altında ezilir.

    insanlar tarafından beslenemeyen sokak kedisi 5-6 sene yaşayabilir. dişi kedilerde rahim hastalıkları vs olma ihtimali vardır. tedavisini de yaptıramayacağı için yine acı içinde ölümü bekler.

    bazı günler yemek bulamazlar. yemek bulabilmek için uzun mesafeler gezmeleri gerekebilir. bazen o kadar güçsüz düşerler ki, önüne mama bile koysanız ona uzanacak güçleri kalmamış olur.

    her canlı ikinci bir şansı hak ediyordur. ve sokak hayvanlarının ikinci şansları onları evlerine alan biz insanlarız.

    (bkz: satın alma sahiplen)

  • 23 ekim 2022 ibb iett rezilliği

    eğer bir ibb başlığı "istanbul seçimlerinde ekrem imamoğlu'na oy vermiş biri olarak bin pişmanım" şeklinde başlıyorsa uzak durulmalı, cümleden sonrası okunamalıdır. zaman kaybıdır.

  • apple'ın yapıp da diğerlerinin yapamadığı şey

    teknolojiye yön vermek.

    bugün floppy disk, cd kullanmıyorsak bunları “yüksek hızlı internet varken bunlara gerek yok” diyerek cihazlarından ilk kaldıran firma apple'dır. ya da flash gibi hantal bir web uygulaması. hatırlıyor musunuz iphone flash desteklemiyor diye nasıl da dalga geçiyordu insanlar? sonuç? flash yok. yerine jobs'un da dediği gibi html5 ve css kullanılıyor.

    eskiden walkman vs kulaklıkları hep siyahtı, bilir misiniz? ta ki ipod çıkana kadar. ipod reklamlarında gölge insanların beyaz kulaklık kullandığı afişler vardı. yolda beyaz kulaklıklı birini görürseniz onda bir ipod olduğunu bilirdiniz. sonra iphone ile devam etti bu. sonuç? her firma beyaz kulaklık yapıyor.

    kablosuz kulaklık. modellerin hemen hepsi airpods'lara benzemiyor mu?

    dijital müzik. jobs, itunes müzik ile artık tek tek şarkı satın almayı yarattı. ilk anlaştıkları grup u2 oldu ve çok kısa sürede muazzam satış rakamlarına ulaştı. napster gibi korsanla mücadele etmeye çalışan müzisyenlere adeta ilaç oldu.

    sağlamlılık, stabilite, hız. bugün grafik yazılımcıların çoğu mac bilgisayar kullanır. photoshop, illustrator, video düzenleme vs… neden? çünkü windows'tan daha hızlı ve sorunsuz çalışırlar. mavi ekran verme, dosyaları kaybetme korkusu yaşamazsınız.

    ekosistem. iphone, ipad, macbook, watch, airpods, apple tv… bunlar arasında dosya aktarımı yapmak, birinde başladığınız işi anında diğerinden devam ettirmek; kulaklıkların ve müziğin hiç kesilmeden diğer cihazdan devam edebilmesi muazzam bir şey. bunu şu an bir tek huawei yapmaya çalışıyor.

    apple, size göre bazı özellikleri geç getiriyor olabilir. o özelliği ekosisteme tam olarak oturtmadan yapmak istemiyor da olabilirler. ama yaptığı şeylerle bugüne değil, yarına yön verirler.

    bugün örneğin hangi saatte ekg var? ateş ölçer var? watch ultra ile “uydu bağlantısı” ekledi adamlar, dalış bilgisayarı ekledi. bakalım ilk hangi firma peşinden gelecek.

  • tek yönlü yolda karşıya geçerken sağa sola bakmak

    günümüz türkiye'sinde, akan trafikte ve hatta yaya kaldırımında bile dikkatli olmak zorundasınız. motorlu bir kurye kaldırımda size çarpabilir. çünkü kaldırıma çıkmayı kendine hak görür. aynı şekilde tek yön olmasına rağmen ters istikamette giden araç da olabilir, çünkü orası gideceği yere daha kısadır.

    siz her türlü yoldan karşıya geçerken, saat farketmeden sağa sola bakın. hatta 2 kere bakın, öyle geçin.