paganini1
profili

  • özel okullarda öğretmen maaşı

    özel okul öğretmenlerinin maaşı yaklaşık asgari ücret kadardır. 2022 yılı itibari ile asgari ücret 5.500 tl.

    özel okul öğretmenleri 6 gün çalıştırılır. nöbet için ek ücret verilmez. agi zaten aldığınız maaş içinde denir agi verilmez. örneğin 15 saat üzerinde derse giren öğretmenlere devlette ek ders ücretleri verilirken özel okul öğretmenleri 30 saat üzerinde derse girseler bile hiçbir ek ücret almazlar. yazın tüm devlet öğretmenleri tatil yaparken özel okul öğretmenleri seminer dönemi adı altında okullara getirilir. amaç kayıt için veli gelirse geniş öğretmen kadrosu olduğunu görsün! kazancı az sömürüsü çok bir iş haline gelmiştir özel okul öğretmenliği. özel okullarda çalışan öğretmenler ay sonunu nasıl getireceğiz ne yiyeceğiz dışında bir şey düşünemez hale gelmiştir.

    özel okula öğrenci veren velilerin öğrencilerinin aldıkları notları sorgulamak, devamsızlıklarının silinmesi istemek, disiplin cezalarını sorgulamak gibi talepler yerine öğretmenlerin ekonomik şartlarının düzeltilmesini talep etmeleri gerekir.

    geçim derdi bu kadar yakıcı hale gelen öğretmen öğrenciye ne verebilir!

    2022 yılı itibari ile devlet okullarında ise öğretmenler yaklaşık 9.000 - 11.000 tl arasında maaş almaktadır.

    (bkz: öğretmenlere taban maaş uygulaması) ile özel okul ve devlet okulu öğretmenlerinin maaşları arasındaki uçurumun kapatılması ve taban maaşların eşitlenmesi gerekmektedir.

    (bkz: özel okul öğretmeninin feryadı)
    (bkz: özel okulda çalışan öğretmenin tweet'leri)
    (bkz: özel okul öğretmenleri niye öğretmen maaşı almıyor)
    (bkz: özel okul öğretmen maaşları)