pekmezzz4
profili

  • 1400 yıl önceden 1 milyar yıl öncesini bildirmek

    yine de 4 işlem bilip de mirası düzgünce bölememek? (bkz: avliye)

    edit: niye binlerce olasılık var demeyen "yav he he" diyor; (bkz: #162281069)

    medeni kanunun çözebildiği bir şeyin "tanrı katında" çözülememesinin sebebini düşünmek daha önemli bence. dün 8 mart idi. emekçi kadınlar gününün ertesinde hatırlatmaya gerek duymak acı ki kadınların mal gibi sayıldığı, kölelik, cariyelik kavramlarının devam ettiği bir süreçte avliyeye gerek duyuluyor.

    avliye dört işlem bilmemenin, öngörememenin sonucudur. ama arkasındaki zihniyet daha beterdir. arapçayı tevil ederek yarattığınız mucizeler buna derman olmuyor.

    (bkz: zaten kuran'da yazıyor bunlar)

    edit2: avliye başlı başına bir gol ve diğer kalede insanın kuran'a müdahalesi gibi dehşet bir gerçekliğiyle duruyor. oradaki hesabı kabul edip de gol sayan da ne bileyim…

  • atatürk'ün ceddimiz balıktır biz maymunuz demesi

    atam yine doğru söylemiş. dünya' yı bilimle anlamayan utansın.

    (bkz: gökten indiği sanılan kitaplar)

  • yargı (dizi)

    pars savcı' nın başsavcı olur olmaz şu benim odadaki fotoğrafı da buraya asalım diyerek makamına tekrar atatürk fotoğrafı astırması gibi ince nüansları var.

    hanım seyrederken arada ben bile görüyorum.

  • jandarma genel komutanının ibretlik fotoğrafı

    bu beyefendiden bir kaç dönem önce kendisinden daha alt bir jandarma komutanlığı makamını bir akrabam işgal ediyordu. yanına giderken traş olmaktan cildimi kazıyacak kadar saygı duyduğum bir karizmaya sahipti.

    askere gitmemden önce babam, kendisinden torpil rica etmişti. kibar fakat babamı itin götüne sokacak bir üslupla reddetmişti. askere gittiğim zaman, kendisinin etik üzerine yazdığı bir kitabı okumuş ve bana torpil yapmaması ile gurur duymuştum.

    yani ele verir talkımı değil, kendisi de hakkıyla hukukuyla idare eden bir adamdı.

    (bkz: osman özbek)

    osman paşa' nın omzundaki apoletlere el atmayı laubali fotoğraflar çektirmeyi hiç bir akrabası hiç bir devlet büyüğü hiç bir türkücü düşünemedi bile. osman paşa gibi akrabasına, iş adamlarına boynunu eğmeyen, torpiller yapmayan insanlar "ceberrut devlet" diye anlatıldı akp döneminde işini bilen bürokratlar devletin her kademesinde "sizlere hizmet için buradalar" diye parlatıldı. işi yapan doktor dövdürüldü, hatayı gösteren gümrükçü, doğruyu söyleyen müezzin sürüldü.

    grup seks sırasında karakolluk olan türkücünün omzuna el attığı paşalara kaldık.