karyagdi1
profili

  • türk erkeği yerine avrupalı erkek ile evlenmek

    ingiltere ve kuzey avrupa ülkelerinden erkeklerle evlenen çokça türk kadını var çevremde. kabin amiri olduğum için arkadaş ortamım elbette havacılık camiasından oluşuyor ve pek tabii yabancılarla tanışma imkanı daha fazla oluyor bizler için.

    özellikle ingilizler ile evli olan arkadaşlarımın yıllarca yaptıkları gözlem şu: kapris filan bahane, onu bütün ırkların kadınları yapıyor, türk kadınının tercih edilmesinin birinci nedeni sadakatleri oluyor. bir ikinci husus ev düzeninde türk kadını çok maharetli. bizim kız, sadece evi süpürdü diye ingiliz damadımızın kaç kere teşekkür ettiğine bizzat şahit oldum ben. hatta ilk evlendileri sene benim arkadaşımın her gün yemek yapıp, evi temiz bırakmasına çok şaşırmış ingiliz damat:) "sen her gün yemek yapacak mısın böyle!?" deyip karısını hediyelere boğmuş.

    sadakat, anaçlık, ev düzeni, aileye saygı. bunlar yabancı erkeklerin çoğu için birer nimet ve sahip olamadıkları değerler. hoş, türk erkeği içinde de kıymet bilen çok var ancak bizimkiler zaten yapacaksın, bu senin kadınlık görevin diye bir düşünceye sahiplerken, yabancı erkekler "eşim bunları benim için yapıyor aslında sadık olmayabilir, evi temizlemeyebilir" deyip kıymet biliyorlar.

    karşılaştırma yapmak için yazmıyorum aslında, o daha iyi bu daha güzel gibi kıyaslamalar boşuna. bu toplumda, bu kültürde kadın da, erkekte iletişim engelli zaten ki bütün sorunlar buradan kaynaklı bence. türk erkeğinin de, kadınının da pek çok artı yönü var lakin birbirimize bunları göstermekte pek cimriyiz nedense. belki de egosu çoook büyük olan biz türk insanının havası, yabancı bir eşin yanında sönüp gidiyordur. bilemiyorum.

    edito: imla hatası, teşekkürler uyaran arkadaşımıza.