nbsq1
profili

  • bolulu hasan usta'da yetişkinlere dondurma yasağı

    ben yaptım oldu zihniyetinin dışa vurumu olan olay. kendi kendilerine, neye hizmet ettiği anlaşılmayan bu hareket tam da bugün aklımdan geçirdiğim bir durumla üst üste geldi.

    bugün yaşadığım yerde (türkiyede değil) evimden çıktım ve yürürken tesadüfen bir dondurmacıya denk geldim. bir top dondurmamı külaha koydurdum, ödedim ve tabiri caizse yalamak suretiyle yerken çıkıp yürümeye devam ettim.
    içimden rahatlıkla bunu nasıl yapabildiğime şaşırdım, çünkü aklıma ortaokul lise gibi ergenliğin ve akran zorbalığının tavan yaptığı zamanlarda ısırarak, yalayarak bir şey yemenin mümkün olmadığı geldi. zira bazı başıbozuklar ah oh yapma gibi seksi çağrıştıran sesler çıkartıp insanı mahcup ve rezil ederdi.
    sonra annemi hatırladım, külahta dondurma alıp yemek onun için de bir seçenek değildi. yiyecek olsa bile peçeteyle yüzünü kapatırdı.

    günlük yaşamda gündeme dahi gelmeyecek küçücük olayları kafes edip, konfor ve özgürlüklerimizi içine koymak çok üzüyor sözlük. insanları en basit zevklerinden mahrum eden bu düzene sitemim var.