eemin1
profili

  • 25 temmuz 2022 vavacars rezaleti

    edit: öncelikle destek veren bütün yazar arkadaşlara teşekkür ediyorum. iki paket arasındaki farklar ortalama bir binicinin anlayabileceği kadar büyük farklar değildir. (jant, fark yıkama, yarım deri koltuk vs.) en azından benim gibi arabalardan çok anlamayan birinin anlayabileceğini düşünmüyorum. tramer sorgusu için 5664'e mesaj attığımda da aracın ''design'' olduğu yazıyordu. ancak vavacars gibi büyük bir firmanın bunu kaçırabileceğini düşünmüyorum. çünkü bu arabadan biraz anlayan herkes paketin ''dynamic'' olduğunu hemen söyledi. ayrıca vavacars yetkililerinden hiçbiri de şu saat itibari ile hala benimle iletişime geçmiş değil.

    27.11.2021 tarihinde vavacars firması üzerinden ‘’2020 model audi a3 sedan design’’ paket aracı 535.000,00 tl’ye satın aldım. araç eksper raporunda da aracın paketinin ‘’design’’ olduğu açıkça yazmaktaydı. (https://imgyukle.com/i/vmvu5n) araçlar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için aracın farklı bir paket olabileceğini düşünmedim. tramer sorgusunda da aracın ‘’design’’ paket olduğu yazmaktaydı.

    bir hafta önce aracımı satmak için ilana koyduğumda alıcılar tarafından ısrarla aracın daha düşük paket olan ‘’dynamic’’ paket olduğu söylendi. ancak vavacars tarafından böyle bir hata yapılamayacağını düşündüğüm için söylenenlere kulak asmadım. içime düşen şüphe nedeniyle durumu vavacars’a aktardım. daha sonrasında vavacars tarafından dönüş yapıldı ve aracın daha düşük paket olan ‘’dynamic’’ paket olduğu hatanın kendilerinden kaynaklandığı bildirildi.

    vavacars durumun telafi edilmesi için gerekenleri yapacağını ve iki paket arasındaki değer farkını tarafıma ödeyeceğini bildirdi. akabinde tekraren iletişime geçerek 7.000,00 tl değer farkı teklif edildi. ancak piyasa koşullarında aynı kilometre ve model yılına sahip aracın iki paket arasındaki minimum farkının 40.000,00 tl olduğunu bildirmeme rağmen teklifi revize etmeyeceklerini bildirdiler. ayrıca ‘’zaten sizin aracınız da yeterince değer kazandı’’ gibi komik bir avutma söyleminde bulundular. yasal süreci başlatacağımı ve sosyal medyada insanları da bu durumdan haberdar edeceğimi söyledikten sonra benimle bir daha iletişime geçmediler.

    vavacars’tan araç almayı düşününler için; siz siz olun firmanın kurumsallığına ve büyüklüğüne güvenmeyin. kendi hatalarından kaynaklandığını açıkça ikrar etmelerine rağmen ‘’zaten sizin aracınız da yeterince değer kazandı’’ gibi komik bir söylemle hakkınızı gasp etmeye çalışabilirler.