mzm1
profili

  • 1 yıldır çöp evde kilitli tutulan çocuk

    bir ülkede işleyen her türlü sistemin baştan sona vasat olabileceğini gösteren haberdir.

    tam tamına 12 aydır kirasını ödemeyen insan müsveddesinin evine giriliyor. evin çöp ev olduğu fark ediliyor. belediye çağırılıp ev temizlenirken kilitli bir oda fark ediliyor ve odada bir deri bir kemik kalmış bir çocuğun olduğu fark ediliyor.olayın devamı, birine hikaye diye anlatsan inanmayacağı şekilde zuhur ediyor ve zavallı çocuğu o halde bırakan ruh hastası serbest bırakılıp, bir yıldır çocuğunun bu haline göz yuman başka bir ruh hastası olan anneye de çocuk teslim ediliyor.

    buna hukukta kurallar vardır, her şey prosedüre göre ilerler diyerek kendine açıklama yapabilecek herkesin allah bin belasını versin. hem bu şekilde vicdanını rahatlatabilene yazıklar olsun, hem de o kadının serbest kalmasına, o çocuğun bir katilden alınıp başka bir katile teslim edilmesine imkan tanıyan bu hukuk sistemi yerin dibine batsın. batsın da masum çocuklar sizden kurtulsun!

    son olarak bu kokuşmuş halk bu olaydan ne ders çıkarır anlatayım. bir binaya gidip öğretmen olduğunuzun yalanını ortaya atıp bir ev kiralayabilir, o eve bir sene boyunca kira ödemeyebilir, 7 aya kadar -ev sahibinin girişimleri sonucu kesilen- elektrik suyu kesilmeden kullanabilir, o evi çöp ev yapabilirsiniz. üstüne bir de eve masum bir yavruyu kilitleyip onu bir deri bir kemik bırakabilir , o yaşta koşup eğlenmesi gerekirken yatağında tuvalet ihtiyacını gidermek zorunda bırakabilirsiniz. bunca faaliyetleriniz sonucu yalnızca karakolda birkaç saat kalıp saçma sapan bir ifade verip serbest bırakılabilirsiniz. başka işleri yokmuş gibi belediye de sizin tarafınızdan bir yıldır biriktirilen çöpleri toplar, masum yavruyu fark edip sağlık ekiplerine haber verirler. sağlık ekipleri de evden bir poşet çöp götürür gibi bir çarşafın içinde ambulansa götürüp birkaç kontrol sonrası devlet babanın güvenli ellerine teslim eder. ama korkmayın tabiki o hale getirdiğiniz çocuğu tekrar size verecek değiller. bu kez biyolojik annesine teslim ederler. çünkü o doğurdu. o çocuk onun malı bırakalım da biraz o istismar etsin.

    yani kısaca siz bu ülkede her türlü pisliği yapabilirsiniz. bu taraklarda bezi olmayan masum vatandaşlar da dikkatli olsun lütfen çünkü her an nasıl olsa ceza almayacağım zihniyeti ile hareket eden herhangi bir insanın kurbanı olabilirsiniz. kaldırımda yürürken lastik kontrolü yapılmayıp basında freni boşaldı diye masumlaştırılan bir tırın altında kalabilirsiniz veya herhangi bir hareketinize tilt olan biri yüzünüze kezzap döküp birkaç yıl sonra sizinle nikah kıyabilir. çocuğunuzu alıp bir yıl boyunca alıkoyabilir. ve daha yaşanmış birçok örneği siz de bizzat yaşayabilirsiniz.

    kısaca bu ülkede yapayalnızsınız dostlar. sizi her an katledebilecek binlerce insan aramızda, onlarcası gün içinde yanınızdan geçip gidiyor. yaşayabileceğiniz bir olumsuzlukta sizi koruyabilecek kanunlarınız da yok. allah hepimizi korusun. sağlıklı ve güvende kalmanız dileğiyle.

    soru editi: bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi acaba görsel
    görseldeki taşıma şekli ne kadar doğru?

    9 yaşında çocuk ve yeğeni olsa dahi alıkoyma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işleyen biri polis ifadesi sonrasında serbest kalması normal bir durum mu?

    annesine teslim edilmesi hususu çok hukuki bir durum olduğu için pek bir yorumda bulunamıyorum ama bu işte hiç terslik yok mu?

    neden bu çocuk bu kadar kıymetsiz, anlamakta güçlük çekiyorum gerçekten. neden bir baro veya herhangi bir sosyal topluluk, dernek vs. bu olaya en ufak bir ilgi alaka göstermez? sadece politik konular ve kadın cinayetlerine (sırf toplumda yankı bulduğu için ilgilendikleri sonucuna vardığım için bu örneği verdim, küçümsemek gibi bir çabada değilim) mi ilgi gösterecek koca koca barolar?