avrasya7
profili

  • 27 şubat 2024 mengerler kazalı sıfır araç rezaleti

    çok yakın bir arkadaşımın başına gelen olay. paylaşmamı istedi, kendi ağzından paylaşıyorum.

    mengerler'den sıfır araç alacağım niyetiyle gidip kazalı araç ile karşı karşıya kalabilirsiniz. dikkatli olmanızı tavsiye ederim. zira benim başıma geldi.

    bir süredir araştırdığımız 2023 model chery tiggo 8 pro luxury aracın alımı için mengerler davutpaşa ile anlaştık ve siparişimiz geçildi. 26.01.2024 tarihi itibariyle döviz ve altın bozdurarak (200bin tl sıfır faizli kredi ile birlikte) satış bedelini yatırdık. 29.01.2024 tarihinde faturamız kesildi ve beklemeye başladık. 01.02.2024 tarihinde vekalet çıkarmamız istendi ve aracın 1-2 gün içinde teslim edileceği belirtildi.

    bu arada aracın kasko ve sigortalarının yapılması da istenmişti. ancak hemen akabinde sigorta ve kasko işlemini bekletmemiz istendi. biz tabi anlam veremedik. biraz ısrar edince araçta hasar olduğu ve bu hasarın boyutunun tespitinin yapıldığı tarafımıza iletildi. 1 hafta boyunca hasarın ne olduğu tarafımıza bildirilmedi. yine (1 hafta civarı süren) ısrarımız sonucunda aracı bize gösterdiler. aracın tavanında boydan boya derin birçok çizik (hatta yarık bile diyebiliriz) ile birlikte bu çiziklere bağlı olarak paslanma olduğunu gördük.
    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    biz, bayiden hala olumsuz bir tavır beklemediğimiz için ne yapacaklarını, nasıl bir yol izleyeceklerini, bize nasıl bir teklifle geleceklerini sorduk. kendileri de merkezden ve chery'den haber beklediklerini söylediler. tabi biz de yine beklemeye başladık. bir süre sonra bize aracı tamir ederek %7 değer kaybı ödeyebileceklerini belirten bir teklifte bulundular. eğer çizikler derin olmasaydı aslında bu teklifi değerlendirebilirdik. ancak açıkçası çiziklerin derin olması ve tavan sacının yarılmış ve paslanmış olması nedeniyle bu teklif bize hiç makul gelmedi. makul gelmeyen kısım ödenecek miktar değil hasarın büyüklüğü ve yerinden kaynaklanmaktaydı. ( tavan hasarı = takla atmış karinesi korkusu) dolayısıyla teklifi kabul etmedik.

    24.02.2024 tarihinde bize 2023 model kalmadığı için 2024 model araç vermeyi teklif ettiler. ancak, tüm bedelini ödemiş olmamıza ve üzerinden 1 ay civarı süre geçmiş olmasına rağmen kendi kusurları ile araç teslimi sağlayamayan firmanın bize teklifine baktığımızda sanki kusur bizimmiş gibi yine üstüne para kazanmak istediklerini gördük. bunu da kabul ettik. ancak elimizdeki tüm parayı araç için kullandığımızı hatta kredi çektiğimizi belirtip en azından bizden istenen farkın sene sonunda alınmasını talep ettik. bu talebimiz de kabul görmedi. bize verilen cevap ''isterseniz hukuk yolunu tercih edebilirsiniz'' oldu. hasılı adam diyor ki ''paranı alırım, istersen hasarlı aracı çakarım, istemezsen git mahkemelerde sürün''. biz işte maalesef bu noktada uyandık. bu cevaba kadar “koskoca firma, mutlaka hakkaniyetli bir çözüm sunacaklardır, marka değerini zarar gelsin istemeyezler” düşüncesinde idik.

    açıkçası ben çok şaşırdım. asla ve asla chery almam diye düşünürken mengerler markası işin içine girince, ''kurumsal firmadır, problem olursa arkasında duracak muhatap bulabiliriz'' diye ikna oldum. gel gör ki ortada ne kurumsallık var ne de ticari ahlak.

    şimdi ben parayı ödediğimde sıfır bir araç alabiliyordum. şimdi paramı geri istesem aynı aracı bulamıyorlar, bulsalar da fiyat aynı değil. üstüne fark istiyorlar. tüm dövizimi ve altınımı türk lirasına çevirmiş olmam ve geçmiş 1 ayda benim çektiğim sıkıntı ve araçsız kalmam da cabası. tazmin var mı? yok! müşteri memnuniyeti? hak getire.

    edit: bazı arkadaşlar %7 iyi teklif demiş. öncelikle ben sıfır araç almak istedim. kazalı araç istemedim. hadi diyelim, olmuş bi kaza, çaresine bakalım; %7’yi kim belirledi? tavan hasarlı bir araçta %7 makul mü? ben o aracı alsam satarken %7 indirimle satabilecek miyim? size tavan hasarlı bir aracı %7 indirimle verseler alacak mısınız?

  • soğukta dekolte veya mini etek giyen kadının amacı

    ben onlara leonidas'ın torunları diyorum. dün akşam taksim'deydik. biz bot kabanla üşürken etraftaki hatunlar (güzel, çirkin, zayıf, şişko fark etmeksizin) baya bildiğin 300 spartalı gibi basmışlar taksim'i. hele biri vardı, yemin ederim tek bacağı benim 2 bacağım kadar vardı ve nerdeyse donu görünecek şekilde giyinmişti.

    hayır yani, elbiseden ne bekler bi insanoğlu? kapatsın, ısıtsın, estetik göstersin. şimdi hangi ihtiyacı karşılıyor bu birer karış bile olmayan çaput parçaları?

  • türklerin müstakil evleri tercih etmemesi

    güvenlik ihtiyacı, masrafların azaltılması, ihtiyaçlara çabuk erişim gibi sebepler gösterilebilir.

  • abdullah gül+akşener+kılıçdaroğlu+karamollaoğlu

    (bkz: sonra uşak hepsini)

  • yeni anayasada cumhurbaşkanı'nın ölmesi durumu

    edit: arkadaşlar bu başlık bir evet ya da hayır eleştirisi değildir. yani o amaçla laf sokmaya ya da alkışlamaya kalkmayın. amacım, sadece eksik bırakıldığını düşündüğüm bir ayrıntıyı tartışmaktır.

    sanırım düzenlenmemiştir. önemli bir detaydır aslında. zira cb seçimlerinin kesinlikle milletvekili seçimleri ile birlikte yapılacağı, ayrılamayacağı öngörülmekte. cbaşkanı ölürse seçimler yenilenir de denmiyor.

    ancak cbaşkanlığı makamı bi şekilde boşalırsa cbaşkanı yardımcısı göreve devam edecektir deniyor. buna ölümü de dahil edersek bu kez de önümüze;
    - seçilmemiş birinin cbaşkanı olması,
    -hangi cbaşkanı yardımcısının cbaşkanı olacağının belli olmaması
    -hatta ve hatta cbaşkanının daha yardımcı atamadan ölmesi durumunda göreve devam edecek birinin olmaması gibi bir sürü problem çıkıyor.

    bilen varsa anlatsın.

    edit: bi meselenin de bokunu çıkarmayın aq. şurda adam gibi bi mevzu açtık. hep işin geyiğindesiniz.

    edit2: ölürse seçim yenilenir diyenler, gerekçe göstersinler. böyle bi madde ben bulamadım. bi kişi öldü diye tüm meclisi yenilemek mantıklı değil. say ki savaştasın, en hızlı hareket etmen gereken zaman. ne yapıcan, seçim mi yeniliycen?

    edit3: m.106'ya dayananlar var. peki cbaşkanı seçildi ama daha yardımcı atayamadan öldü. o zaman ne olacak?

  • içerde

    --- spoiler ---

    ''umut bey'' sarp'ın ikizi falan olamaz. çok saçma. patron'un sarp olduğuna neden inanamadık anlamıyorum. bence çelişki yok.

    şimdi olay nasıl gelişti hatırlayalım. sarp avukat the yul bryner'ın yerini tespit etti. sonra takip etti. leyla hn ile buluştuğunu gördü. ilk gördüğünde ''kim lan bu kadın'' dedi. biz bu kadarını gördük. sonra celal baba'ya gelip ''avukatı takip ettim, sıradan bir müvekkili ile buluştu, sıradan bir toplantı idi'' dedi. buraya kadar izlediklerimiz.

    bundan sonrası bence şöyle gelişti.

    avukatın leyla hn karşısında elpence divan durması bile leyla hn'ın sıradan bir müvekkil olmadığını anlatmaya yeter bi ayrıntı idi. tabi sarp da bu detayı atlamadı. biraz daha dikkat etti ve evde köstenceli'nin fotografını gördü. meseleyi tamamen anladı. daha sonra bir riske girdi ve daldı içeri. ''sen köstenceli'nin eşisin, ben de celal'in dostu gibi görünen bir düşmanıyım. celal'i bitirmek istiyorsanız benimle çalışın'' dedi. tabi önce sallamadılar. ama sonra planını anlattı. bi şekilde ikna etti. hatta bu ikna alyanak üzerinden bile olabilir. zira kayıp kardeş hikayesini alyanak biliyordu.

    tüm bunlardan sonra şu avukatın ofiste celal ve adamlarını göt etmesi, daha sonra ofisin taşınması hatta ve hatta dost da olabiliriz düşman da teklifi hep sarp'ın planlaması.

    he sarp neden kendine umut bey dedirtiyor? tabi ki hem ortamlarda adının sarp olarak geçmemesi hem de kardeşine selam çakma isteği nedeniyle adını umut olarak seçti.

    umut bey'in sarp olduğuna ilişkin delillerden biri avukatın ofisindeki toplantı sahnesinde verildi. o sahnede celal dedi ki;
    kimsin sen, senin tasmanı kim tutuyor?
    bunun üzerine olayı kameralardan izleyen leyla '' kafanı kaldır da etrafına baksan göreceksin'' gibi bişey söyledi.

    bi de olm adamların kolyeleri bile aynı.

    olay budur.
    --- spoiler ---

  • aykut kocaman'ın milli takımın başına geçmesi

    bir galatasaraylı olarak söylüyorum;

    bu kehanetin gerçekleşmesi halinde belki 4-0, 5-0 gibi skorlarla maç kazanamayabiliriz ama 1-0 önde olduğumuz maçı 1-0 bitirme konusunda sorun yaşayacağımızı da sanmıyorum.