isimsiz fosil1
profili

  • norveçlilerin ülkemize pasaportsuz gelmesi

    dış ilişkiler bakanı mevlüt çavuşoğlu tarafından imzalanan anlaşmaya göre norveç vatandaşları artık ülkemize ayak üstü vizeye, ve hatta pasaporta bile ihtiyaç duymadan girebilecek.

    aynı anlaşmaya göre bizler hala elçilikler veya vize firmaları önünde ansiklopedi kalınlığında dosya ile beklemeye devam edeceğiz.

    bu son anlaşma ile zaten iyice kıymeti kalmayan mütekabiliyet ilkesinin* içinden geçilmiş oldu. ülke o kadar paraya muhtaç hale geldi ki üç kuruş para için ülke onuru, saygınlığı, itibar hiçbir şey bırakmadılar.

    kaynak

    ek: bazı yazar arkadaşlar norveç ile ilgili bu mevzunun geçici olduğunu söyledi. ancak yine başka yazar arkadaşlar bizim vize ile bile içeri girerken kapıda zorluk çektiğimiz bazı ülkelere kimlik ile girme hakkının kalıcı olarak verildiğini aktardı. yani yine sonuçta eşitlik ilkesinin de, ülke itibarının da hiç edilmesi baki.

    ekcik: memleketten ve bu dünya'dan bıktıysanız gökyüzü ve uzaya odaklanmak en iyisi ey sözlük. uzaya meraklıysanız şöyle bir türkçe yer var, ilgilenlere duyrulur..