avalagadros1
profili

  • tayland'da mahsur kalan türkler

    güncelleme: arkadaşlar elçilik tekrardan bize döndü ve şu an için bize güvenli bir transfer yolu bulmuş durumdalar. ayarladıkları güvenli alana vardıktan sonra bu entryi detaylandıracağım. pek çok kişinin yazdığım entrynin içeriğinin çok doldurulmuş olmamasından kaynaklı olarak şüpheyle yaklaştığının farkındayım ama bozuk bir ifade biçimi illa ki dürüstlükten uzaklıkla alakalı olmamalı. durumun gerçekliği tayland türk elçiliği aranarak sorgulanabilir .
    ………………………………………………………………………………….

    arkadaşlar merhaba, bu çok acil bir yardım çağrısıdır.
    benim de dahil olduğum 17 kişilik bir grup insan, 3 gün önce çalışma vaadiyle taiwanlı bir grup tarafından tayland'a getirildik. bu üç gün içerisinde bize vaadedilen hiç bir şeyin yerine getirilmemesi sonrasında bu kişilerden şüphelendik, ve çeşitli yöntemlerle bu insanların dolandırıcı bir çete olduğunun fakına vardık.bu sabaha karşı kendilerinin güvenilir olmadıklarını ve bu sebeple türkiye'ye dönmek istediğimizi söyledik. yanıt olarak hayatlarımızla tehdit edildik, buradan gitmemiz izin vermeyeceklerini, bizi kaçak şekilde burma'ya götüreceklerini ve orada tutulacağımızı, kendilerinin buradaki lokal polisle iş birliği içinde olduklarını ve eğer bir kaç saat içinde gönderilen araçla gitmezsek öldürüleceğimizi söylediler. bunun üzerine apar topar yaklaşık 10 dakika içinde can havliyle bulabildiğimiz bir kaç taksiyle bulabildiğimiz kısmen en güvenli yere kaçtık. şu an elçilikle iletişime geçtik fakat bulunduğumuz yer elçilikten yüzlerce kilometrelerce uzakta ve tek kuruş paramız yok, elçilik de bangkok a gelmeden bize yardım etmelerinin mümkün olmadığını söylediler. şu an her türlü yardıma muhtaç durumdayız. lütfen yardım edebilecek olanlar bize acilen buradan ulaşsın. chiang rai bölgesindeyiz.

    güncelleme: arkadaşlar, öncelikle yazım yanlışı yok. mahsur kaldığımız yer tayland ama bizi bu işe sokan çete taiwan lı ..
    ikinci olarak kimseden para yardımı istemedim, bangkok a ve oradan da türkiye ye dönebilmemiz için bir yardım yöntemi arıyıryoruz.
    buraya yazmamın sebebi ise belki bi iş adamları derneği vs gibi. bir yer görürür de bu kadar çok sayıda insana ulaşır çünkü tek yardım böyle sağlanabilir. ailelerimizle iletişime geçmedik, çünkü 17 kişinin belki 15 i çok fakir ailelerden geliyorlar, hayatlarında ilk defa uçağa binenler var, ailelerin binlerce lira yollamaları mümkün değil. kendi şahsım adıma konuşacak olursam ailem benim çalışıp para kazanmak için buraya geldiğimi sanıyor, hayati tehlike yaşadığımı bir söylesem kalp krizi geçirirler.
    bu entry i okuyanlardan da rica eğer bize yardım edebilecek iş adamları derneği vs gibi bir kurumu bilenler varsa lütfen bana ulaşın. çünkü turist polisi de elçiliği arayarak uzun uzun konuştu ve az evvel bizim yapacağımız bir şey yok, biletinizi satı alıp bangkok a gitmeli oradan da elçiliğe gitmelisiniz , elçilik de ailelerinizi aramanıza yardım eder, size para gönderirler dedi sadece. o kadar