fizyolojik travma1
profili

  • 24 mayıs 2022 mercedes-benz rezaleti

    rezalet o kadar büyük ki neresinden başlasam bilemedim..

    özet: 2021 yılında 0 km mercedes c200 4 matic araç aldım.. aracı aldıktan 10 gün sonra araçta gaz kesme (yaklaşık 20-30 saniye boyunca devam eden) problemi başladı.. 9 aydır 10-15 günde bir devam ediyor bu sorun ve bir kaç defa akıcı trafikte olunca kaza atlattım.. can güvenliğimin olmadığı bu aracı ne değiştiriyorlar ne de sorunu çözüyorlar.. en son konuşmamızda yapacağımız bir şey yok deyip isterseniz dava açın dediler..

    edit: aracı bu şekilde satamam çünkü başkalarının can güvenliği tehlikeye girecek bu defa..

    01.09.2021 tarihinde türkiye ankara hasmer mercedes bayisinden 0 km c200 fl 4 matic araç satın aldım. 20.09.2021 tarihinde aracı gaz pedalının tepki vermemesi (yaklaşık 30 saniye boyunca devam eden, gaz pedalına basmama rağmen aracın hızlanmaması ve devir almaması) şikayetiyle ankara hasmer mercedes servisine götürdüm. yapılan kontrollerde yazılım güncellemesi yapıldığı söylenerek problemin çözüldüğü söylendi.
    27.09.2021 tarihinde yine aynı şikâyetin oluşması üzerine tekrar servise götürdüm. kontroller sonrası herhangi bir problem görmediklerini söylediler ve aracı bu şekilde teslim aldım.
    araçtaki gaz pedalının tepki vermemesi şikayetimin tekrarlaması ve sonradan dikkatimi çeken, araç hareket halinde olmadan yakıt tüketiminin devamlı artması şikayeti üzerine 19.09.2021 tarihinde tekrardan servise götürdüm. kontrol edilen aracın şanzuman kutusunun vidasında fabrikasyondan kaynaklanan boya kalıntısı olduğu ve zımparalanıp temizlendiği bilgisi tarafıma verildi. yapılan işlem bilgim dahilinde olmadığından servisten işlemin bilgim dışında yapıldığına dair belge istedim. fakat ısrarlarıma rağmen işlemin basit bir işlem olduğu ve kayda geçirmediklerini söylediler.
    sorunun tekrar etmesi üzerine yetkili servisle tekrar iletişime geçtim. sorun olduğu anda video kaydı almamı istediler. araçtaki problemle ilgili video kaydı da oluşturup servis görevlilerine de izlettim. izlediklerinde hak verdiler fakat araçta hata kodu almadıklarını söyleyip tekrar problem oluşursa getirmem gerektiğini söylediler.
    08.11.2021 de gaz yememe probleminin tekrar oluşması üzerine ankara hasmer mercedes servisine tekrar götürdüm. 3 günlük inceleme sonucunda motor kumanda kutusunda arıza tespit ettiklerini, hata kodunu mercedes türkiye ve almanya'ya ilettiklerini ve söz konusu parçanın değiştirilmesi gerektiğini söylediler. fakat problemin kesin çözümü için garanti veremediler ve söz konusu parçayı değiştirdikten sonra anlayabileceklerini söylediler.
    11.11.2021 tarihinde parça değişimini istemediğimi, aracı değiştirmek istediğimi söyledim. mercedes türkiye'ye talebimi ileteceklerini ifade ettiler. bunun üzerine mercedes türkiye talebimi reddetti ve parça değişimini yapmamı, eğer şikayet devam ederse o zaman araç değişimi yönünde karar alabileceklerini söylediler. ben de mercedes türkiye'ye araç değişimi için ihtarname çektim ve cevap bile vermediler. ben de dava olayı uzun sürer diye uzatmak istemedim ve ocak 2021'de motor kumanda kutusu değişimini yaptım.
    değişimden 10 gün sonra tekrar aynı sorun devam etti ve yine araç değişimini talep ettim. ve pek tabiki mercedes talebimi yine reddetti. yetkili bayi ise söz konusu problemin çözümü için mercedes türkiye ve almanya'ya zaten ilettiklerini onlardan cevap beklediklerini söylediler. cevap ne zaman gelir dediğimde süre veremiyoruz dediler.
    daha sonra mercedes türkiye ve almanya'dan cevap geldi ve bu hata kodunu 2 araçta daha aldıklarını ve yazılım güncellemesi ile çözeceklerini söylediler ama süre veremeyeceklerini söylediler. takip eden aylarda şubatta ve martta tekrar götürdüm.
    en son 31 martta servise gittiğimde 'aracı tekrar bize getirmeyin yapacağımız bir şey yok, biz mercedes türkiye ve almanya'ya ilettik hatayı ve onlardan haber bekliyoruz' deyip kapıyı gösterdiler.
    bu sürede mercedes müşteri hattını da arayıp defalarca şikayet etmiştim ama bugün tekrar arayıp şikayetim ne durumda sorunum ne zaman çözülecek dedim ve müşteri temsilcisi dalga geçer gibi sorununuzun çözüldüğü bilgisi sisteme işlenmiş dedi. şikayetimin çözülmediğini söylediğimde yapacağı bir şey olmadığını gidip bayiyle görüşmem gerektiğini belirtti. bayi mercedes türkiye ve almanya diyor, mercedes türkiye ise bayi diyor ve hala çözülmeyen bir problemle hayatımı zehir ettiler.

    peki burdan sözlük yazarlarına ve bu entryi okuyan insanlara sormak istiyorum.. aracın gaz yememesi yoğun trafikte olunca kaza geçirirsem bunun sorumlusu kim? can güvenliğimizin hiç bir önemi yok mu? bu arada güncelleme gelene dek ikame araç istediğimi de mercedes reddetti.

    buraya kadar sabırla okuyan herkesten destek bekliyorum. teşekkürler.