korkusuzmaraz1
profili

  • 40 yaştan sonrasının uzatmalar olması

    joseph pilates 42 yaşında amerikaya taşındı ve orada sanırım 50 li yaşlarda meşhur oldu. yaşadığı çağın ötesinde bir spor dalını icat etti.

    yine erdal beşikçioğlu 40 yaşından sonra tanınmış bir aktör oldu. o da behzat ç dizisiyle beraber oldu. ondan önce öyle çok bilinen biri değildi.

    zerrin nişancı 46 yaşında oyunculuğa başladı. normalde istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunu biri olarak avukat olmuş ama mesleğini yapmak istememiş. bu yüzden farklı işlerde çalışmış. evlilik boşanma falan derken kadın oyunculuk hedefini hep ertelemiş. en sonunda 40 lı yaşların ortalarında oyunculuk eğitimleri almaya başladı ve oyuncu oldu.

    fyodor mihailovic dostoyevski 40 yaşından sonra seri şekilde romanlar yazmaya başladı ki adam o sıralarda daha hapis ve sürgün hayatı yeni bitmiş. gençliğini hiçbir şey yapamadan cürütmüş bir adamdı.

    jose mourinho bu portekizli doğru dürüst futbolculuk kariyeri olmamasına rağmen 41 yaşında şampiyonlar ligini kazandı. hem de bunu bir portekiz takımı ile yaptı. genelde bu tip turnuvaları ispanya, ingiltere, almanya, italya, fransa gibi ülkelerin takımı kazanır. adam imkansıza yakın birşeyi başardı o yaşta.

    hayatın insana ne getireceğini ve ne götüreceğini asla bilemezsiniz. bu yüzden hicbir zaman vazgeçmeden amaçlarımız için çabalamalıyız. bu şekilde geç yaşta başarıyı yakalamış çok insan var.

    burada 40 yaşıdan sonra meslek değiştirmek
    burada geç yaşta ünlü olan insanların bir kısmı
    burada 40 yaşından sonra başarı olanlar
    burada 50 li 60 lı yaşlarda başarı

    edit: herifin biri polyannacı gerzek yazıyor birde. tamam anasını satıyım 40 yaşına gelince eğer hiçbir şey başaramamışsak benden bi bok olmaz diyip çıkalım bir evin çatısına intihar edelim. hani her yerde vardır ya olumsuz konuşup insanın içini karartan dayaklık tipler.

    diz ağrısı, eklem ağrısı cart curt biraz şans, biraz bünye işi ama en çok sporla alakalı. sen eğer sağlıklı bir şekilde yaşamaya gayret edersen bu tip problemlerin önüne geçebilirsin. doktorlar da mal zaten sürekli spor yapın, sağlıklı beslenin diye bas bas bağırıyor. gerçi türkiye'deki yaşam şartlarının kötülüğünden bu iş biraz zor da artık oraya girmiyorum.

    özetle kaç yaşında olursan ol elinden gelen gayreti göstericen. ama olur ama olmaz sen uğraşıcan. bazı dingiller milleti depresyona sokmaya çalışıyor. ayrıca milletin başarı derken kastettikleri nedir bir ev, bir araba mı yoksa daha fazlası mı?

    burada 50 lik pilates 30 gibi
    burada beckham 47 yaşında