meyusm1
profili

  • en iyi antidepresan

    yazılanlara güldüm. neden mi? çünkü çok tatlısınız, keşke o kadar kolay olsa. yazdığınız tüm aktiviteleri bir depresyon hastası hatta majör depresyon hastası zaten yapamamaktadır ve hayata dahil olmakta problem yaşamaktadır. en basit örneği; bir şeylere başlayamaz, başladığı işleri de bitirmekte zorlanır. ve bundan rahatsız olur, aşırı rahatsız olur. canı istemediği için yapmıyor değildir. yapamıyordur. sonsuz bir yorgunluk hissi içindedir. şöyle betimleyeyim, karanlık ve yoğun bir sıvının içerisindesiniz, ışığı da görüyorsunuz ve çabalıyorsunuz ama o ışığa ulaşamıyorsunuz ya da hiç yaklaşamıyorsunuz. arada bir çabalıyorsunuz ama o yorgunluk ağır basıyor.

    depresyon nöropsikolojik bir rahatsızlıktır. beyindeki serotonin yolaklarında sorun vardır ve en iyi antidepresan ilacı, güvendiğiniz psikiyatristinizin yazdığı ilaçtır. problem, kimyasal iletim olarak nörotransmitter madde eksikliğidir. kedi sevmek (vs. vs.) kesinlikle mutlu eder, anlık mutlu eder. depresyonunuzu ortadan kaldırmaz. keşke kaldırsa
    benim için (bkz: prozac)tı, bir zamanlar.

    edit:dikkat çekmek istediğim kısmı kimyasal bir eksiklik olmasıdır, yardım almaktan çekinmeyin. ben de örgü örtüyorum mesela terapi niyetine, gıda takviyesi gibi düşünün. minor başlayan buhranlar, majör depresyon olarak evrilebiliyor.
    bol bol doğal ve ev yapımı, serotoninli günler dilerim.