peachesrising2
profili

  • 24 haziran 2022 abd yüksek mahkemesi kararı

    a101 benzeri bir süpermarketten yari otomatik silah alip bir okulu tarayabilirsin ama gebeligini sonlandiramazsin. cag disi bir olay gercekten.

    edit: evet, wallmart ve benzeri marketlerden yari otomatik silah satin alabiliyorsunuz. googlea yazarsaniz reyon görsellerine rahatlikla ulasabilirsiniz.

    edit2: bu entrymden sonra tamami erkek yazarlardan olmak üzere bir sürü mesaj aldim. neymis efendim kürtaj cinayetmis ve o zaman kimse kimsenin altina yatmamaliymis. bayiliyorsunuz kadin bedeni üzerinden fikir yürütmeye. sizin icin yavas yavas aciklayacagim.

    öncelikle icinde bulundugumuz kosullarda bireyler kendileri zar zor hayatta kalip gecinebiliyor. gebelik süreci de en az sonrasi kadar masrafli bir sürec ve herhangi bir cift bunu karsilayacak gücte olmayabilir ve gebeligi sonlandirmak isteyebilir. bebek gelsin allah rizkini verir romantizmi icin yaklasik 2-3 secim kadar gec kaldik.

    gelelim bana mesaj atan yazarlardan herhangi birinin basina gelebilecek bir olaya. geceyi beraber gecirdiginiz ve belki de o gece tanistiginiz bir kadin size 4-5 hafta sonra hamile oldugunu belirten bir mesaj atsa tepkiniz ne olurdu? kadin istemedigi halde bebegi zorla dogurmasini mi isterdiniz? gencliginizin baharinda yasadiginiz hayati geride birakip baba olmayi mi secerdiniz? ha secebilirsiniz de, orasi ayri. fakat kadin bunu istemiyorsa zorlama sansiniz yok.

    ailenizden, arkadas ortaminizdan biri tecavüze ugrayip hamile kalsa, olmaz cinayettir deyip gebeligin sonlandirilmasina müdahale mi edeceksiniz? o gebelik sonlanmadiginda anne dogum sonrasi depresyona girecek, muhtemelen hayati boyunca cocugu travmatize edecek ve cocuk asil hikayeyi ögrendiginde tarifi mümkün olmayan seyler yasayacak.

    bunlarin hepsini gectim, dokuz ay boyunca kadinin yasayacagi ve gebeligin ögrenildigi ilk günden itibaren baslayan annelik ile dogum sonrasi bebegi kucaga almayla baslayan babalik arasinda oldukca fark var bence. burada (amerikan supreme courtun aldigi bu kararda) konu hicbir zaman bebeklerle ilgili degil, olmamali da. burada konu kadin bedeni ve koca koca adamlarin onun üzerinden aldigi kararlar. gebelik sonlandirma tipki cinsel iliski gibi istege bagli ve rizayla gerceklesebilecek bir eylemdir. belirli bir süreye kadar kadinlara kesinlikle mümkün kilinmalidir. kazara gerceklesen gebelik tek tarafli bir hata degildir, o yüzden “kimsenin altina yatmayin öyleyse” minvalinde mesaj atan yazara sperm nedir yumurta nedir, cinsel iliskiden sonra ikisi nasil birlesir gibi konulari detayli arastirmasini öneririm.

    sunu da eklemek istiyorum, kisi kendini hazir hissetmiyor ve sadece istemiyor da olabilir. kimse de bunu sorgulayamaz. biri bir sey icin istemiyorum dediginde neden denmesi, isteyeceksin denmesi oldukca saygisizca ve kisinin hak ve özgürlügüne müdahale eden bir sey.

    disney, meta, dick's sporting goods basta olmak üzere birkac büyük firma calisanlarina baska eyalete gidebilmeleri icin maddi destek vereceklerini aciklamis. amerikan devi amazon hala sessiz, tepkisi ne olacak merak ediyorum.

    dilerim ülkemizde bunun konusu bile gecmez. tecavüzcüler dogru düzgün yargilanmadan, tacizciler ellerini kollarini sallayarak gezerken bir de yaratabilecekleri olasi bir travmayi sonlandirmaya iznimiz olmadigini hayal bile etmek istemiyorum.

  • türk insanının yere çöp atma sebebi

    asla anlayamadığım ve iğrendiğim eylem. ayhan sicimoğlu tokyoyu gezdiği bir programında etrafta hiç çöp kutusu olmadığını ve kimsenin yere çöp atmadığını söylediğinde o kadar imrenmiştim ki. medeniyetimizin hangi seviyede olduğunun en büyük kanıtlarından biri bu bence. yere çöp atmak ve tükürmek.