omercanyaziyor1
profili

  • migros'ta 154.95 tl'ye satılan diş macunu

    ürün endüstriyel bir pazarlama ürünü. alırsın kullanırsın 10 liralık macunun yaptığı görevi yapar çok da bi numarası yok yani. her ürünün olduğu gibi bunların da fiyatları korkunç arttı. bu tarz ürünler hep vardı ve bana hep anlamsız gelirdi ama geldiğimiz noktada durum artık net bir para tuzağı. daha iyi anlamak için diş fırçalama , macun , fırça nedir ne işe yarar onlardan bahsedeyim kısaca

    diş fırçalama oral yolla katı besinler alan ve oral alanda milyonlarca bakteri ihtiva eden biz insanoğlu için elzem bir olay. bu bağlamda diş fırçası doğru teknikle yumuşak plağı mekanik olarak temizler. bu temizlik esnasında köpürtme , ferah kokutma ve az da olsa aşındırma işlemini ise diş macunu üstlenir. olay temelde mekanik temizlik. hal böyle olunca bu ürünler için bir çok endüstriyel gelişim önemini yitiriyor. misal elektrikli diş fırçaları, ağız bakım duşları ; beyazlatıcı içeren, flor içeren diş macunları… hepsinin tabi ki bir yararı bir mekanizması var fakat elzem değil. örneğin elektrikli diş fırçası yerine doğru teknikle uygulanan manuel fırçalar oldukça yeterli. diş hassasiyetine iyi geliyor diye piyasaya sürülen florlu macunlar yerine, hassasiyet sorununu bir hekimle teşhis etmek ve ona yönelik tedavilere , bu tedaviler kapsamında florlu macunlara veya gerekirse hekimin uygulayacağı bir flor protokolüne yönelmek hem daha efektif hem daha rasyonel hem de uzun vaadede daha hesaplı olacaktır. bir başka pazarlama ürünü beyazlatan macunlar veya beyazlatma ajanı içeren bilimum ürünler: beyazlatma sanıldığı gibi masum bi olay değil, kontrolsüz yapıldığında ciddi zararları olan bir girişim. yine bir hekim eşliğinde diş renginde normalden sapmaların teşhisi , hasta beklentisi gibi durumlar göz önünde bulundurularak ofis tipi ev tipi beyazlatma protokollerine başvurulabilinir. bu olayı macunla yapmak diğer etkenleri ortadan kaldırmadığınız sürece efektif olmayacaktır.

    söz gelimi ben yıllardır ucuz macunla, ucuz uygun sertlikte manuel fırçayla ve diş ipiyle (anlattığım birçok gereksiz ürünün aksine diş ipi çok elzem) oral hijyenimi hiçbir sorun yaşamadan tamamlıyorum. size de bir uzman diş hekimi olarak sadece bunları tavsiye ediyorum.