eroe1
profili

  • 25 şubat 2022 avrupa konseyi rusya oylama sonucu

    bir yanda yıllarca ülkede darbe yaptırarak kendine göre şekillendirmeye çalışan abd, diğer yanda sürekli ambargo ve yaptırım uygulayan ab... terör örgütlerine silah, eğitim ve para akıtan nato...

    diğer tarafta elinden gelse bizi yutacak rusya. suriye ve libya da rusya ile yaşadıklarımızda malum.

    iki tarafa da birbirinizi yiyin, bu işte biz yokuz mesajı verilmiştir. zaten ukrayna işgaline en yüksek perdeden tepki veren ülkelerden biriyiz.

    güçler birbiriyle çarpışsın biz ülke olarak çıkarımıza bakarız. çekimser oy kullanmak güzel bir hamle olmuştur. denge politikası anadolunun kaderidir. lidya, hitit, roma, bizans, selçuklu, osmanlı gibi döneminde büyük güç değilsen, bu topraklarda dengeden şaşmayacaksın. ülkeler için tarihten daha güzel bir öğretmen yoktur.

    omurgasızlık yaptığımızı söyleyenlere de şu söylemeli, rusya yaza turist göndermese ve kışın gazı aralıklarla ders olsun diye kesse ne yapacaksınız. devlet duygusallıkla yönetilmez. abd ve ab çok mu masum veya onurlu. rusya ya iki üç yaptırım yapınca çok mu onurlu, haysiyetli oldular. savaşı çıkaranda, ukraynaya arkayız diyen de iki yüzlü nato ülkeleri! kınamak dışında ne halta yarıyorlar.

    yeterince zor zamanlar yaşıyoruz, daha fazla sıkıntıya gerek yok. kendi derdimiz bize yeter.