paranoide5
profili

  • okan buruk

    hocam sezon içinde seni belki eleştirdik belki yeri geldi kızdık ama çok büyük insansın.

    gözün doldu ya ali yiğit kardeşimizin zor zamanlarından bahsederken orada parçalandı ciğerim. sezon başında geliş hikayen, 1 senelik kontrat ve bugün elde edilen şampiyonluk... başarıların daim olsun.

    tanım: iyi insan, başarılı teknik direktör.

  • 22 mayıs 2023 özdağ kılıçdaroğlu mutabakat metni

    az önce ümit özdağ tarafından duyurulan.

    ümit özdağ tarihi sorumluluğunu yerine getirmiş ve karar an itibariyle altılı masa liderlerine kalmıştır.

    https://twitter.com/…dag/status/1660709147887665152

    --- spoiler ---

    atatürk çizgisinde türk milliyetçiliği zemininde kurulan zafer partisi'nin genel başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (anayasa 1-4 md. ve 66 md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, türkiye cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde chp genel başkanı sn. kemal kılıçdaroğlu'na sundum. millet ittifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. kendisi, yarın saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, millet ittifakının umarım olumlu cevabını iletecek.
    büyük türk milleti’ne arz ederim.
    --- spoiler ---

  • galatasaray

    ınanalım, inanalım da önce şu çok bilmiş galatasaray yorumcuları bir kendilerine gelsin. geçen hafta fenerbahçe istanbulsporu yenseydi bugün hataydan gelen 3 puanı eklendiğinde kafadan liderdi. halen daha taraftara gaz vermeyin.

    galatasaray konsantrasyon kelimesini unuttu, büyük konuşup mahçup olmak bu camianın genlerinde yok. galatasaraylı ağır olur. fenerbahçe derbisi öncesi fatih terim gece yarısı floryada düşünceli yürür. 8 puan geriden gelip son hafta şampiyonluk maçında başakşehire karşı mağlup duruma düşer, sonra kazanır.

    galatasaray ben böyle iyiyim söyle büyüğüm demez. kritik anda bunu gösterir. galatasaray'da hep kaos olur, asla son ana kadar yüzler gülmez, bu iş bitti denmez, büyük konuşulmaz. ama finalde o kupa elinde olur. sözüm size sözde galatasaray yorumcuları, bu camianın genetiğiyle oynamayın. son hafta beşiktaş'a şampiyonluğu da bu sebepten kaybettik. galatasaray da yüzler bir tek kupa töreni günü güler. ertesi gün yine kaos başlar.

    vakit geçmeden tüm camia kendine gelmeli. her maç final, her maç kritik, işimiz çok zor.

  • okan buruk

    ilk yarı henüz daha bitmeden milyonlarca galatasaray taraftarı adekugbe ve oliveira'nın oyundan alınması gerektiğini görüyorsa ve üstüne üstlük rashica sarı kart görmüş ve sert oyunda atılabilme ihtimali varken sen ikinci yarıya hiçbir değişiklik yapmadan başlıyorsan maç sonu istifanı ver hocam.

  • 26 şubat 2022 zelenskiy tweet'i

    açıktan teşekküre gerek yoktu be abicim.

    edit:

    türk kaynaklarından yapılan açıklamaya göre boğazların kapatılması haberi doğru değilmiş. https://twitter.com/…glu/status/1497570960811175938

    zelenskinin tweetini biz türkler yanlış anlamadık, ana dili ingilizce olan the guardian zelenskinin tweetini "russia-ukraine latest news: turkey will block russian warship access to black sea, says zelenskiy, in blow to putin" diyerek yorumlamış. https://twitter.com/…ian/status/1497570442944651271

    yani zelenski açık bir şekilde boğazların kapatılacağını iddia etti.

    kişisel yorum: bir milletin egemenliğine bir başka ülke tarafından darbe yapılması atatürkçü türk gençliğinin kabul edebileceği bir durum değil elbette ancak özellikle son 10 yıldır her açıdan yapayalnız bırakılmış türk halkının sonunu göremediği bir yola girmesi de mümkün değil.

    ayrıca iki yüzlü batıdan daha net bir şekilde ukraynaya destek olan türk devleti ve türk milleti dünya arenasında duruşunu gösterdi. pkk güzellemeleri yapmaya devam eden, hiçbir işi yokmuşcasına ermeni tehcirinı soykırım gibi göstermekle uğraşan batılı devletlere yüzüncü yaşına girmeye hazırlanan türkiye cumhuriyeti'nin bir şey kanıtlamaya ihtiyacı yok. biz halihazırda bedellerini ödemiş bir milletiz.

    ayrıca dünyanın doğrucu davutu biz miyiz kardeşim? ben artık sıradan bir vatandaş olarak adaletin kılıcı olmak istemiyorum. natonun sergilediği tavırdan fazlasını gerçekleştirmek bize zarar verecektir.