blackholeinmymind2
profili

  • ukrayna'daki manitaları sınırdan almaya gidiyoruz

    savaş başladığından beri uluslararası forumları takip ediyorum, belki onlarca ülkeden binlerce insan konuyla ilgili saçma bile olsa bir şeyler yazıyor ama ukraynalı kadınlar ile ilgili bir tane bile paylaşıma denk gelmedim. burası nasıl bir lağımdır ki, dört bir yanından istisna denemeyecek oranda bok akıyor. savaş başlıklarına bakıyorsun şu ülke şöyle koydu, böyle sikti, çiğ bir ölüm övgücülüğü gırla gidiyor. cidden bu ülkede en zor şeylerden biri insan sevgisini diri tutmak, yok yani mümkün değil ya, derviş olsan çaresi yok, sabır okyanusu dayanmaz. artık ağrı dağı'na mı yaparlar, tendürek'e mi, yapsınlar tibet gibi bir tapınak ortamı, vuralım kafayı 3 numaraya inzivaya çekilelim, ne olup bitiyor haberimiz olmasın. yılmaktan bile yıldık ya.

    edit: oralarda da oluyor şeklinde mesajlar geldi, muhakkak oluyordur ancak bana denk gelmediğine göre sıklığı az, buralarda istisna denemeyecek oranda dememin sebebi oydu çünkü burada aylar önce savaş daha bir ihtimalken bile bu konuyu dillendirenler vardı. bütün bir toplum böyledir gibi saçma bir iddiam yok, ben ve bu entrye destek verenler de bu toplumun bir parçası zaten, sadece burada bu durumu "marjinal değil gayet sıradan bir formda" sürekli yeniden üreten bir iklim var, doğrudan parçası bile olmadığı bir savaşta ölenlere nefret kusacak kadar kendini kaybetmiş olmak da aynı iklimin üretimi bence. umarım daha net ifade edebilmişimdir, normalde bir şeyler karalarken bu üsluptan ve tondan özellikle kaçınıyorum ama bazen kaçınılmaz oluyor.

  • türkiye işçi partisinin skandal vaadi

    olm adamlar komünistiz diyor, komünizmin olayı bu zaten, üretim araçlarına el koymak. bokunda boncuk bulmuşsun gibi sabah sabah ortalığı ayağa kaldırıyorsun.