sessizligin ilk sesi4
profili

  • 2020 türkiye'sinde 197 tl'lik alışveriş yapmak

    ön ekleme: bazı yazarlar bu başlığı niye açtığımı anlamamış, bunları alamayacak durumda değilim zaten öyle olsaydı almazdım. ama ben bunları alırken diğer yandan cebime kalması gereken parayla ev ihtiyacı dışında, dışarıda yapabileceklerimden veya farklı ihtiyaçlarımdan feragat etmem gerekebiliyor. yoksa anlatımım eve ekmek götüremiyoruz bazında değil türkiye'deki giderek artan hayat pahalılığı üzerine. bugün bunları alabiliyorum diyorum ama bundan 1 2 sene sonra da bunu söyleyebileceğimin kim garantisini verebilir?
    ayrıca kağıt havlunun ucuzunu da aldım zamanında ama artık almıyorum çünkü ondan 2 parça kullandığım yerde bunlarda tek parçayla işimi görüyorum. aynı zamanda selpak indirimdeydi yoksa her gidişime bu markayı almıyorum bir tık altını alıyorum. ki alsam ne fark eder bu pahalı olduğu gerçeğini mi değiştiriyor.

    paramızın alım gücünün ne kadar düştüğünü gösteren üzücü durum.

    öncelikle aldıklarımı göstereyim:
    görsel

    fatura:
    görsel

    9 parça ürün aldım ve toplam tutar 197,20 tl. yurtdışından bir şeyler almak hayal oldu zaten, böyle giderse marketlerden de bir şeyler almak hayal olacak. çocuğuma da yedirdiğim için güvenilir diye aldığım balparmak 47 tl olmuş (bunun ucuzunu alsaydın diyecekler için yazdım). ben 3 4 seneye kadar 25 civarına alıyordum bu ürünü ki o zaman da pahalıydı zaten. şimdi almadan önce birkaç kere düşündüm. ve bu sürede benim maşıma en fazla yüzde 20 zam olmuştur o da en fazla. ama bakıyorsun ürünler yüzde 100'e yakın zamlanmış. bu işin sonu nereye kadar gidecek gerçekten merak ediyorum. bizim evimize çift maaş giriyor tek maaşlı evleri düşünemiyorum bile.

    artık hobi sahibi olamıyorsun almak istediğin sonra alırım diye düşündüğün her şey her yıl üstüne koyarak pahalanıyor,
    teknolojik aletlerin kalitelisine ulaşman artık neredeyse imkansız,
    eskiden ileride para biriktirir yurt dışını dolaşırız diye planladıklarını bugün hayal bile edemiyorsun,
    eskiyen arabanı değiştiremiyorsan,
    temel ihtiyaçlarını düşünerek alıyorsun paran azsa adisini, malzemeden çalınmış sağlığına zararlı olan almak zorunda kalıyorsun,

    bunların üstüne ülkem cumhuriyet değerlerinden her geçen gün daha da uzaklaşıyor ve fransa'daki radikal islamcılara kucak açar hale gelmiş. her yer afganlılarla, pakistanlılarla, suriyelilerle dolu hepsinin en az 5 6 çocuğu var ve bu çocuklar bizim ülkemizin geleceği olacaklar. ortadoğu bataklığı artık ülkemizin her yerinde, zihniyetlerimizde etkisini gösterir olmuş. bilemiyorum sözlük, bazen düşünmek istemiyorum. belki gelip geçecek bunlar ama ömrümüzden giden bu yılları kim geri verecek?

  • imamoğlu'nun eşi ve kızına taciz imasında bulunmak

    üst ekleme: tahmin edilebileceği bu sapık herif korkup hesabı kapatmış ama soruşturma açıldığına dair bir bilgi bulamadım olursa beni de bilgilendirin buradan paylaşacağım.

    başlığın tam hali "facebook'ta ekrem imamoğlu'nun eşine ve kızına taciz imasında bulunan profil" olacak.

    adamın teki facebook'ta kendi küçük beyniyle ismet inönü'yle dalga geçmek adına ismet inönü adıyla açtığı profilinde aşağıdaki iğrenç gönderiyle imamoğlu'nun kızına ve eşine taciz imasında bulunuyor.

    bu paylaşım:
    https://eksiup.com/p/9x93975qad92

    bu da paylaşıma yapılan yorumlardan bazılarıyla profilin bir bölümünün görünümü:
    https://eksiup.com/p/s2939779n8ao

    profil linki:
    https://www.facebook.com/ismet.1923

    paylaşım linki:
    https://www.facebook.com/…923/posts/398496554378452

    bu arada ekrem imamoğlu'nun kızı bu sene 3. sınıfa geçmiş yani ortalama 9 yaşında bir kız çocuğu. bu adi herifin paylaşımının iğrençliğinin böyle de bir yanı daha var.

    bu şerefsizler bunları paylaşma gücünü nereden alıyor? bunlar hangi anadan hangi babadan yetişiyor lan? biz bu insanlarla aynı toprakta yaşamak için ne suç işledik?

    ekşi sözlükteki avukatların bu işe bir el atması lazım. bu adamlar bunları kolay kolay yapamamalarını görmeleri lazım. yaptıklarının bir bedeli olduğunu görmeleri lazım. eğer bu paylaşımı yapan adi herifin bir ceza almasını sağlayamazsak ekşi sözlük olarak bize de yazıklar olsun.

    ekleme:

    girilerden verilen bilgileri buradan paylaşacağım.

    iletisim@ekremimamoglu.com adresine bu konuyla ilgili ekrem imamoğlu'nun veya çevresinin bu konudan doğrudan haberdar olmasını hukuki süreci başlatmalarını sağlayabilirsiniz.

    kim olduğuna dair:
    https://twitter.com/…tatus/1166345027477528576?s=19
    sapığın adı hikmet oğuz beşel'miş.

    aynı kişinin twitter adresi olduğu söyleniyor:
    https://twitter.com/ismet_lozan1923?s=09

    canlı yayında benzer terbiyesizliği, sapıklığı dile getiriyor 4:20 - 4:50 arası:
    https://m.facebook.com/…37946167&id=100026543316443

  • 24 ağustos 2018 cuma hutbesi

    ekonomik saldırılardan bahseden bir miting pardon hutbe olmuştur.

    ulan ne güzel uyutuyorlar lan milleti dinle. kimse niye üretmiyoruz diye sormuyor, paraları betona niye gömdünüz diye sormuyor, bu ülkenin milli servetlerini zamanında neden çatır çatır sattınız diye sormuyor! varsa yoksa dış mihrak varsa yoksa ekonomik saldırı.. insan bir kere biz şurada yanlış yaptık der, bir kere ya! ama adamlar da işini biliyor tabi böyle lafları hazır yiyen vatandaş bol olunca veriyorlar dini veriyorlar gazı sonra bir tane sorgulayan adam bulamıyorsun etrafında.

    allah'la kuranla camide propaganda yapıyorlar adamlar. aynı adamlar onların doları varsa bizim allahımız var da demişti. bayrağımıza, ezanında saldırıyorlar da. şu olanları ileride çocuklarıma nasıl anlatacağım bilmiyorum.

    bu vakitten sonra uzun bir süre gitmeyeceğim cumaların başlangıcı olan hutbedir.

  • en havalı futbolcu isimleri

    (bkz: steve mcmanaman)

    tek geçerim.