zencifreud3
profili

  • 2 şubat 2022 akaryakıt zammı

    bu zam ile birlikte sehirici ortalama 8 litrede biraz fazla yakıt tüketimi olan 1.6 atmosferik motorlu ve benzinli aracım ile 1 km yolun yakıt masrafı 1,25 tl oldu.

    ortalama 3.5 litre yakıt tüketimi olan motosikletim ile 1 km yolun masrafı 0.5 tl oldu.

    ayrıca cebimden çıkarıp içtiğim 1 dal sigara da yine 1,25 tl civarında.

    yani düşünsenize trafikte herkes devamlı sağa sola 1 tl atıyor, cebimizden çıkarıp 4-5 dakika elimizde tutup çöpe atıyoruz. öyle değersiz bir para artık. çükübik motorum bile eskiden çüş araba ne kadar çok yakıyor dedigim parayı yakıyor artık.

    neyse arabayı memlekete götürüp garaja koyayım. 3 litre yakıt tüketimi ile yine gönüllerin şampiyonu motosikletim oldu. 1-2 aya havalar toparlar zaten hanım da trafikten sıkılmıştı.

  • 23 ocak 2022 istanbul kar yağışı

    yılda 1 kere 2-3 gün ya görüyoruz ya görmüyoruz şu olayı. sokaktaki evsiz adamı, sokak hayvanlarını, bu soğukta çalışmak zorunda olanları vs düşünen düşünüyor zaten. gerçekten düşünenler yapacağını yapıyor. kaç gündür yok hayvanlar yok evsizler yok çalışanlar bir rahat bırakın kendinizi de bizi de ya. ya bi sal kardeşim kendini kasma bu kadar zorlama. görürsen bir evsiz yada sokak hayvanı bakarsın bir ihtiyacı varsa karşılarsın. kendimi sikicem artık dünden beri kar başlığına girmiyordum girdim yine gördüm hala yazıyorlar ya. lanet olsun bize sokak hayvanları ve evsizler varken evimizde oturup kar izliyoruz.

  • instagram'da keriz silkeleyen medyum

    bir terapist olarak şunu çok net soyleyebilirim ki buna inanan ve para veren bir sürü insan var. son çare (!) psikoterapiye gelip bu ve benzeri yolları anlattıklarında bir insan olarak tepkimi saklamaya çalışırken bazen zorlanıyorum. şuna gittik olmadı buna gittik olmadı en son psikolog deneyelim bari dedik artık ne işe yarayacaksa diyorlar mesela.. on binlerce lira hacı hocaya medyuma para kaptırmış ama 300 lira seans ücretine pazarlık yapmaya çalışıyor mesela.. canım insanlar.