calico jack1
profili

  • sergen yalçın

    şu koşu mesafesi olayı için üşenmiştim o zamanlar yazmadım ama hala aynı şeyi sürdürüyor. şampiyonlar ligi çok koşuyormuş yakalayamamışız vs bakalım öyle miymiş gerçekten.

    dortmund maçında 115 km koşmuş beşiktaş bu haddinden fazla zaten, dortmund 5 km fazla koştu yetemedik diye savunuyor da 5 km fazla koştu diye kazanmadı daha iyi oynadığı için kazandı dortmund. sergen'in bu takıntısı yüzünden millet de şampiyonlar liginde 120-115km'den aşağı koşan yok sanıyor.

    liverpool porto'yu 5-1 yenerken 112,2 porto ise 113,9 koştu
    sheriff madrid'i yenerken 109,2 koştu madrid 105,2 koşarken
    liverpool 3-2 yendi milanı; liverpool 113,5 milan 116 koştu
    paris 109, city 107,3 koştu
    juventus 3-0 kazandı juve 109,8 koştu malmö 111,6
    sheriff ilk maçında da 109 koştu rakibi de 109 koşarken ama adamlar kazanıyor o kadroya rağmen ve 115 koşmadan

    hangi maça baksam 115'in üstü koşan takım yok neredeyse, modern futbol sadece koşu mesafesi demek değil ki. insan üstü yüksek tempoda oynamak zorunda değilsin. demek ki olay sadece koşu değilmiş, sprint yarışına indirgenecek bir şey değil futbol. en çok koşanın kazandığı bir spor değil. koşu mesafesini etkileyen; tempo, geniş oyun, dar oyun, pas trafiği, press tarzı, savunma yaklaşımı, oyuncu dizlimi vs gibi bir çok şey var. neden değil sonuç bu istatistik.

    120 koştu demek ki standart bu yetişemedik diye anlattığı dortmund bile 110,4 koştu sporting'e karşı sporting 105 koşarken.

    bizim maçta adamların at gibi fazla koşmalarının sebebi de senin bizim takımı aşırı koşturman adamlar durduk yere 120 koşmuyorlar, sana karşılık verdiler.

    koşu mesafesi takıntısı yüzünden tüm takımı sakatladı çünkü oyuncular uygun değildi buna zaten gerek de yoktu. büyük amatörlük, takımı böyle bu denli sakatlamak. yabancı bir td olsa yerinde, yer yerinden oynardı yine üstüne gidilmedi zaten yorumcu kalitesi de çok düşük ülkede teknik eleştiri yapabilen yok neredeyse.
    sergeni severim de klopp değilsin sen, taktik bilgisi de çok değil zaten (bu yetersiz demek değil yerli meslektaşlarına göre yeterli -iyi demiyorum yeterli- ama avrupalı bir çağdaşından çok geride, bırak teknik direktörleri avrupalı antrenörlerden bile geride) modern futbolu da pek bilmiyor zaten kendi takip etmiyor ekibi takip ediyor, futbolculuğu da böyleydi en çok ben bilirim tavrı vardı hala devam ediyor da gelişime kapalı hale getiriyor bu onu hele hele yanlış bir şeyi doğru kabul ederse bu koşu olayı gibi yerinde sayar durur. futbolculuk açısından çok yetenekli olabilir ama yetenek ve bilgi bir arada bulunmak zorunda olan şeyler değildir yetenek doğuştan gelir bilgiyi sen edinirsin emek vererek.

    https://www.uefa.com/…e/fixtures-results/#/md/34322 istatistikler burada.

    herkesi kendi gibi düşünen o yüzden sırf rakip olduğu için eleştirdiğini sanan kitle için not beşiktaş'lıyım, sergen'in de başarılı olmasını istiyorum ama bu koşu takıntısını bırakması, taktiksel anlamda gelişmesi; conte, allegri olmasını zaten beklemiyorum ama en azından bir orta sıra seria a takımının teknik direktörü seviyesine gelmesi lazım, olduğunu sandığı ama aslında olmadığı seviyeye gelebilmesi için, temelsiz kibri sevmiyorum.

    sporting sonrası edit: sporting maçı sırasında assists-v dışında gereksiz yere o kadar pres yapıyor ki takım mevkisinden ayrılıp durduk yere pozisyon yarattırıyorlar lizbon'a. baskılı oyun bu demek değil kaos bu. topun arkasında kalsan pozisyon bile olmayacakken durduk yere adamlar gol şansı buluyor. koşu mesafesi arttı o pres yüzünden ee ne oldu arttı da gol yiyorduk neredeyse. en basit örnek bu işte. bu kadroya yazık oluyor.
    takımı sağa yasla ghezzal'ın yeteneği sayesinde ve solda larin boş kaldığı için gol bul bu kadar sınırlı taktikle bu kadar oluyor, bireysel olarak üstün performans veren abu da yok bu yıl. pjanic'i kullanamıyoruz bile.

    şampiyonlukta tabii ki katkısı emeği var tr için yeterli ve potansiyeli de var yine şampiyon olabilir, kadro çok iyi zaten ama geçen yıl ki şampiyonluğun mimarı ghezzal'dı ister kabul etsin ister etmesin. şampiyonlar ligi için ise vasat altı teknik direktörlüğü.

    bakalım yine koşu mesafesi diye kafa ütüleyecek mi başarısızlığı örtmek için maske başka bir şey değil o