trynebs3
profili

  • acemoğlu'nun türkiye çöküşün eşiğinde açıklaması

    onların doları varsa bizim allahımız var diyen bir cumhurbaşkanının yönettiği ülke burası. şunu kahvehanedeki dayı bile söylemez. türkiye'de ki sosyal çürümenin de, ekonomik krizin de saf kaynağı recep tayyip erdoğan (bkz: ben ekonomistim) başka yerde aramadan direkt olarak erdoğan üzerinden yapılmalı tüm açıklamalar. fakat kimsenin g.tü direkt ona karşı açıklama yapmaya yemiyor. lafı evirip çeviriyor herkes. çıkın bas bas bağırın artık suçlu erdoğan'dır diye! bir ömürde yaşanacak tek bir gençliğimiz vardı. onu da erdoğan aldı! 30 yaşımdayım, 20 yıldır akp iktidarında yaşıyorum. hala suçluyu söyleyecek g.t yok kimse de.

  • gecenin karanlığında işe gitmek

    eskiden bunu çok büyük bir halt gibi anlatırlardı "biz köyde daha hava aydınlanmadan tarlaya gider çalışırdık" falan filan edebiyatı. ben işe geldikten 2 saat sonra gün doğuyor ne anlatıyorsun sikik? tüm ülke şafakta operasyonu ile uyanıyor. distopik bir romanın içinde yaşıyor gibiyiz.

  • tr'nin 120 adet f-16 block 70 uçak sipariş vermesi

    amerika'nın en büyük kazığı diyen var. güldürdün saf çocuk.
    bu ne amerika'nın türkiye'ye attığı en büyük kazık ne de türkiye'nin yaptığı en yanlış hareket.

    amerika modern türkiye cumhuriyetinin katilidir. henüz cumhuriyet bebeklik döneminde iken onu öldürmüştür. milyonlarca bebeğin geleceğini öldürmüştür. bir nevi devasa büyüklükte bebek katili bir ülkedir.
    türkiye'yi dünya arenasında defalarca küçük düşürmüştür.
    *halkın aydınlanmasının en büyük desteği olan köy enstitülerini kapattırmış,
    *uçak, otomobil gibi yüksek teknoloji ürünü sanayi üretimini engellemiş,
    *üretim toplumundan tüketim toplumuna çevirmiş,
    *darbeler yapıp halkı birbirine düşürmüş,
    *en seçkin askeri birliğinin kafasına çuval geçirip rezil etmiş,
    *terör örgütleri aracılığı ile gelişimini engellemiş,
    *ülkenin en büyük sırlarının olduğu kozmik odaya sızmış ve sırları ifşa etmiştir.

    bunlar ne ilk ne de son olacaktır. amerika türkiye cumhuriyetinin en büyük düşmanı olması gerekirken sanki bunların hiçbirini yapan amerika değilmiş gibi hala kapısında yatıyoruz.

    şimdi kalkıp10 milyar dolarlık eski jet anlaşması yapmak devede kulak kalır. buna gelene kadar sorulması gereken onlarca hesap var. ancak bu ülkede bu hesabı soracak olan götü o koltuğa oturtmazlar.

    edit: gece uyku sersemi ile yapılan imla hataları.