aiden pearce1
profili

  • the matrix resurrections

    choose your reality adresine girdiğinizde önceki filmlerin temelinde olan kırmızı ve mavi hapı seçtiğimiz bir etkileşim var. biraz incelediğinizde göreceksiniz. her seçim için size gösterilen videolar farklı. iki kere kırmızı hapı seçseniz bile iki kere aynı videoyu izlemiyorsunuz. her seferinde araya serpiştirilen anlık sahneleri görüyoruz. bu sahnelerden bazıları çarpıcı geldi bana. filmin önemi büyük ve yazarak keyfinizi kaçırmak istemediğimden yazmıyorum. eğer çok isterseniz kendiniz izleyip görebilirsiniz. ben iki seçeneği de 10 kere denedim.

    bir başka detayda videodaki size gösterilen saat dinamik olarak kodlanmış. sizin bilgisayarınızdaki saati baz alarak videoda gösteriyor.

    videolardaki karanlık bölümlerin arkasından gösterilen sahnelerin hepsi random (karışık) olarak geliyor. yani diyelim başladınız izlemeye dediniz aynı video geldi. ama sondaki sahne bu sefer hiç görmediğiniz bir sahne çıkabiliyor.

    videoları tam ekran yapabiliyoruz ama diyelim ki çıkan çarpıcı sahnede durdurmak ve sahneye detaylı bakmak istediniz. durdurmaya çalıştığınız anda etkileşim kendini yeniden başlatıyor ve akışına kesinlikle müdahale ettirmiyor.

    eğer video başladığında bilgisayarın sesini görev çubuğunda bulunan sesi ayarladığınız yerden değiştirmeye kalktığınızda ya da sekme değiştirdiğinizde yine etkileşim başa dönüyor. muhtemelen bunu saat numarasını bozmamak için pencere odağında kalmanız için yapmışlar. çünkü program sizin lokal saatinizi alıp ona göre videodaki saat bölümü oluşturacak. siz videoyu durdurduğunuzda saatiniz işlemeye devam eder ve fonksiyonun başta get yaptığı saatten ileri gitmiş olursunuz. bu durum onların numarasını bozardı.

    edit: link adı yazıldı.

    edit :ekleme.