madison1
profili

  • beşiktaş

    bu sene tarihi bir donum noktasinda olan takimim. 2017/2018 sezonunda yasadigi firsat bir kez daha eline geldi. o sene sampiyonlar ligi ilk 16'da karsimiza bayern cikmasaydi ya da ligi 3-4 puan farkiyla dorduncu degil de herseye ragmen ilk sirada bitirseydi muhtemeleen tarih o noktada kirilacak ve besiktas yillarca lige ambargo koyacakti. modern zamanlarda nasil fransa'da psg, almanya'da bayern, italya'da juve akla geliyor, ayni sey bugun belki besiktas icin olacakti.

    ama bir sansimiz daha var. formula 1 yarisi gibi, bu koseyi (2021/2022 sezonu) iyi donersek onumuz cok acik. bakin soyle anlatayim. abd'de yasiyorum yirmi yildir. bundan 4-5 yil oncesine kadar turkiye ligi denince akla sadece gs geliyordu buralarda. son bir kac yildir bu algi degisti. turkiye diyorum, besiktas diyorlar. ozellikle 20'li veya daha genc yaslardaki futbola ilgisi olan insanlar besiktas'i taniyorlar. ozellikle soruyorum, ne biliyorsun besiktas'la ilgili diye. turkiye'nin en buyuk kulubu degil mi diyorlar. futbol burada eski dunyadaki kadar populer olmasa da benim cevremdeki bu insanlar futbola ilgisi olan insanlar. bu ilgi de her gecen yil katlanarak artiyor.

    bu sene avrupa'da basari cok kritik, ozellikle sampiyonlar liginde ses getirmek. talisca'li zamandan ismimiz futbolseverlerin zaten belleginde. bu sene tamamen yer etme imkani var. fifa 22 mesela cok futbolsevere besiktas'i ezberletecek. oyun deyip gecmeyin, inanilmaz etkisi var takimin reklamini yapmaya. ligde bir kac yillik bir dominasyon kurup surekli avrupa'ya katilabilirsek her zaman ilk otuzda olan bir basalti takimi olmamiz isten bile degil.

    turkiye'ye her geldigimde 5-10 forma alip, maclarina giderim zaten. ama bu sene taraftara cok daha fazla is dusuyor. yolu ve sansi acik olsun. biricik askim!

    not: abd'de yasayanlar icin, son iki yildir bein usa gosteriyor bizim ligin maclarini. ozellikle gecen yil her hafta 3-4 mac gosteriyorlardi. besiktas maclarini hic pas gecmediler. bu sene de izleyin, izlettirin.