ebende1
profili

  • akıncı tiha'nin türk ordusunun envanterine girmesi

    hayirli olsun denilesi ancak;

    bu proje normalde tusas catisi altinda baslayacakti, ne hikmetse ssb - tusas gorusmeler yuruturken haluk bayraktar birden bire bu tasarimi bir yerlerde yayinladi, ayni zamanlarda ssb projeyi tusas'dan aldi ve baykar makinaya verdi.

    bunun uzerine tusas, hicbir maddi destek almadan anka uzerinden aksungur'u gelistirdi, cift dizel motorlu bu iha 72 saat havada kalabilmeyi hedefliyor. tabii ki tusas bu tasarima calisirken turboprop kullanmadigi icin daha dusuk hiz ve faydali yuk kapasitesi elde edebildi ancak verimliligi de maksimize etti.

    peki bunun ustune baykar ne yapti? hemen 'akincinin dizel motorlu uzun sure ucabilen versiyonunu yapacagiz' dedi. bunun uzerine adetli aksungur siparisleri birden iptal edildi.

    ortada durust ,adil olmayan ve kurallarina gore oynanmayan bir oyun var; tusas'in bazi sistemleri ongorup kendi butcesiyle gelistirmis olmasina ragmen hatta ve hatta anka ile sistemleri olabildigince ortak tutmasina, 72 saate kadar havada kalabilecek cok etkili ve basit dizayn uzerine calismismasina, baykar gidip ayni motor konfigurasyonu ile aksungur kadar olmayan bir akinci versiyonu yapacagim ve daha pahali olacak demesine, hem de sistemleri ne tb-2 ne de anka ile ortak olmayacak demesine ragmen birden bire siparis aliyor.

    baykarin basarili olmasi adil ve durust oldugu anlamina gelmez, tb-2'de de ayni lobicilik yapildi anka'nin yaptigi operasyonlarda bile tb-2 gosterildi, adi ve gorselleri gecti, ssb - cumhurbaskanligi her iha muhabbetinde tb2'yi one cikardi anka gorsellerine yer vermedi bile, tusas'in elinden is(ler) usulsuzce alindi ve baykara verildi.

    durust olmayan bir basariyi da, maalesef tebrik edemem. kimse baykarin basarisini elestiremez, ancak durustluk ve adillik hususundan geliyor bu elestiriler, bunu da not duselim.