mstfgz3
profili

  • deprem değil bina öldürür yalanı

    10-12 şiddet olacak yerlere yapı yapmazsın. o zaman sıkıntı olmaz.

  • 2022-2023 sezonu süper lig şampiyonluk tahminleri

    trabzonspor geçen seneden kendisi için doğru oyunu buldu. bu doğru oyununun üzerine bir şeyler de koyacaktır. o yüzden şampiyonluk yarışında olacaklardır.

    fenerbahçe için diyebileceğim, her sezona başladıkları gibi her fenerbahçeli için favoriler. jesus'un onlara ayrı bir hava kattığı gerçek. ama santrafor eksikliklerini daha gidermediler. bunun dışında takımda çok fazla portekizli-brezilyalı oyuncu oldu. kazandıkları, ve zirveye yakın olduklarında sıkıntıları olmaz ama olası bir 2-3 haftalık tökezlemelerden sonra dağılabilirler de. yine son 4-5 seneden daha fazla şampiyonluk şansları olduğunu düşünüyorum.

    beşiktaş farklı bir şey deniyor. 3 lü defans sisteminde oynamada ısrarcı olan bir hocaları var. orta saha ve hücum bölgesi 11 oyuncuları bana göre bu ligin şu anda kağıt üzerinde en iyisi. ama defansif anlamda da şampiyonluğa oynayan takımlar ve uyguladıkları 3 lü sistem için şu anki kadrosu defansif anlamda en kötüsü. valerien ismail'in oynattığı sistemde ya en iyisi olursunuz, ya da rezil de olabilirsiniz. defansa ve sol kanat bekine takviyeler yapmazsa işi zor. avrupa'da olmamaları ve fizik olarak iyi durumda olmaları avantajları olabilir.

    galatasaray marcao'yu satarak defansta önemli bir oyuncusunu kaybetti. abdulkerim'le orası dolmaz. kerem önemli bir silah gibi duruyor ama o da sanki biraz huysuz bir oyuncu. ben geçen sezon oyun olarak verebileceği en maksimumuna ulaştığını düşünüyorum. bu sene geçen seneki katkıyı verebilir mi? zor gibi geliyor. ama okan buruk bu ligi bilen, doğru oyunu bulabilen, sistem konusunda esnemekten geri kalmayan iyi bir hoca. transferlerin geç gelmesi handikap olsa da galatasaray da kağıt üzerinde yarışta olur.

    hislerim bu sezon fenerbahçe ile trabzonspor yarışı izleyeceğimiz yönünde. galatasaray 8-10 hafta sonra kendini bulur. beşiktaş için dünya kupası arasına kadar nerede olduğu önemli olur. olası kayıplarla hoca değişikliğine gitmek zorunda kalabilirler. ama o zamana kadar yarışın içinde olurlarsa, fizik olarak ligin en iyisi olacaklarını düşündüğümden tüm dengeleri değiştirebilirler.

    sonuç;
    trabzonspor %35
    fenerbahçe %30
    beşiktaş %15
    galatasaray %15
    sürpriz %5 diyorum.

    izlemesi keyifli, 4-5 takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği, avrupa'ya gitme ve ligden düşme yarışının da ligin sonuna kadar sürdüğü bir lig olsun.

    not; herkes taraftır. ama taraf olması objektif olmasına engel değildir. ben de beşiktaş taraftarıyım. ama iyi bir futbol izleyicisiyim.

  • 5 büyük ligde sempati duyulan takımlar

    değişiyor. hocasına-oyuncusuna göre değişiyor.