respector5
profili

  • ali ağaoğlu'nun 2009 yılındaki itirafları

    lan sözlükte herkes mi 20yaşında? olm bu iş senelerce böyle yapıldı. bu kum alınırdı, yıkanırdı ve elenirdi. her inşaat için de kullanıldı. o zaman buydu yani olay. fransa bisiklet turunda sporcuların nefes açsın diye sigara içtiği fotoğraflar var. vs vs. dünya kadar örnek var yani. o zaman için sıkıntılı olan bir şey değildi yani, adama sallanacak dünya kadar şey varken, neyin itifarı diye bahsediliyor anlaşılmaz gerçekten...

  • fenerbahçe

    kadıköy'e bağlı güzel bir muhit. sahil erişimi de var.

  • erkan baş'tan işsizliğe muhteşem çözüm önerisi

    adam mis gibi öneri sunmuş lakin tabii ki genlerine kölelik işli bu toplum sgsjsjsjnsnnsjsj tepkileri verecek. avrupalı 4gun calismaya geçiyor.italyan 1 ay ülkeyi kapatıyor vb bir sürü örnek var. sen varlığı paylaşmak istersen bu imkan var. tabii ki sermayenin işine gelmez.

    (bkz: emrah safa gürkan) in şu videosunda https://youtu.be/5jra4oncvnq bir yerlere bu konuya da dokunmuslugu var.

    edit: biraz açıklama gereği doğdu. mesaj atan merak edenlere algıladığım perspektiften verdiğim cevabı buraya iliştireyim.

    erkan baş, mavi yakadan,yapılabilecek alanlardan bahsediyor. gitsin 3 vardiya muhasebeci/yazılımcı/ofisboy vb çalıştırsin demiyor.

    tayland'da tekstil fabrikasında bizzat uygulanisina şahit oldum. 12 saat tek ekip çalışılıyordu. bunu 8 saate çekip çift vardiyaya dönüldü.üretim hat aynı çalışan (x 2) , çok daha verimli ve karlı olundu. para tayland'ın o zamanı kadar degersizken yapilabildi. türkiye şu anda bu halde. özellikle ihracat yapabilenin kazandığı paranın haddi hesabı yok. para degerlenince bunlar tartışılmaz konumda olur. şu anda yoksulluk varken solcuların anlamsız önerilerinden bir tanesi anlamlı hale geldi. safkan bir kapitalist olarak bunu uygulanabilir buluyorum.

  • yaşlı adamın 35 yıllık ceviz ağaçlarını kesmeleri

    oğlu yeğeni kardeşi vs yapmıştır. para istemiştir o da vermemiştir. klasik anadolu irfanı...

    edit: madem ki aynı sayfadayız. bir part-time köylü olarak bu köylünün nassı şerefsiz olduğunu aktarayım size, kıssadan hisse.

    bizim köyde her şey yapılır. tarım,hayvancılık vs verimli alan o sebeple tek şeye odaklanmaz kimse ama illa hemen herkeste davar bulunur. gerek sütü için gerek işte kurbanda tosunları vs satabildiğin ya da kesebildiğin için vs vs. e bu hayvanlar da malum bizim gibi çiftleşerek ürüyorlar, genleri sağlam dölleyecek damızlık gerekli bir varlık. bizim köyde de var 30 hane falan herkes vakti gelen dişisini götürür, boğa da bunu yükler falan senelerdir olay bu. bir gün yine bir komşunun ihtiyaç olmuş ama damızlığın sahibinin de bir şekilde vakti yok, anlaşamamışlar aynı güne vs derken iş uzamış birbirlerine bişiler atışmışlar ve boğacı aga da, git başka yere o zaman demiş. normali ya anlaşırsın ya da atarsın kamyonetin arkasına gider başka köyde yükletirsin buzağını... bu hayvanoğlu hayvan kendine yediremeyip gitmiş bizim damızlık boğayı hallendirip aleti diktirmiş, sonra da kırıvermiş. bu kadar şerefsizlik işte. kim bilir kaç kişinin işine yarayan şeyi baltaladı yani.

    bir diğeri tavuklarını kıskandığının kümesine yakaladığı iki gelinciği sokup onları boğdurmuştu. daha neler var neler. insanlı olan hikayeler daha beter...

  • 2021 istanbul'unda çekilmiş korkutucu görüntü

    valla sene olmuş 2021 hala dinlere falan inanan insanlar var. yetişkinleri sittiret de akıl bali olmamış bebelere yazık...

    edit: ucubet bir duruma 2.yorum olunca tam 87 mesaj almışım. 1i hariç gerisi dinime küfretme diyor. valla hiç öyle bir niyetim yok, cahille sohbeti keseli "decade" oluyor . spagetti canavarına da inanabilirsiniz sıkıntı yok.

    sıkıntı herhangi bir din için yürüyüş, panayır, tapınak vs yapıldığında devletten de izinli olarak bazı kaynaklar kullanılıyor. koruyan polis, ambulans, belediyeden otobüs vs. şimdi benim tüm dinleri reddetmem mümkün değil lakin içine doğduğum, eğitimini aldığım ve okumasını da bilip kitabını okuyup reddettiğim din islamiyet. zira aklım yetti, yorumladım ve saçma buldum. saçma bulmayana da tebrikler istediğini yapsın. bu noktaya kadar okuyup cuma-bayram namazı ve ramazanda oruç üçgenini tamamlayanlar kutu açık buyurun küfredin. biraz daha ileri seviye olanlarda da durum takvaniza bakar. ışte ben o yukarıdaki anlattıklarımin görev ifası için vergi ödüyorum. bunu helal etmediğim noktada o kul hakkını nassi telafi edeceksiniz? öyle bir şeye inanmasam da islamiyette kul hakkı kavramı din bağımsız mevcut, ne olacak?

    sekonder edit: akşam yazan insanlar sabah yazsaydı edit yapmazdım. inanan kitle içinden harika insanlar var. çok da güzel argümanları var bazılarına geri dönüş yapmak için çalışmam gerekiyor. ayrıca destek mesajlarını yazmamışım ki fav sayısı biraz gösterge oluyordur. hepinize tesekkkur ederim. ben sadece kendi fikrimi belirttim. hala bunu yapabildiğim bir coğrafyada yaşadığıma da mutluyum.

    ve evet bali değil baliğ