timurlenk saladin5
profili

  • tavuk döner fiyatlarının çığrından çıkması

    bugün bir tavuk dürüme 30 lira vermemle farkına vardığım durum.

    yediğim yer ne çok lüks ne de merdiven altı bir yer. tombik ve sandviç döner 25 liraya, dürüm 30 liraya çıkmış. eminim daha pahalı satan işletmeler de vardır.

    altı üstü tavuk lan bu. fakir yiyeceği. küçükken et döner yiyemedigimiz için tercih ettiğimiz yiyecekti.

    eskiden ucuzlugundan arkadaşlar arasında bulusuldugunda hepsine ismarlardin, dürüm başına 7 lira verdiğinden koymazdi.

    şimdi bırak ısmarlamayi kendine alirken 20 defa düşünüyorsun.

    işletmeleri suçlamıyorum, ülkenin geldiği hal ortada. genel bir isyan konusu sadece, bu gidişle fiyatını düşünmeden alacağımız tek ürün simit olacak galiba.

  • kadının dövülmesini seyreden insanlar

    telefonuyla oynayan kişi benim. olaya tesadüfen denk geldim. aralarında şiddetli bir tartışma vardı, kadının erkeğe sürekli bağırdığını, rahatsız ettiğini fark ettim. sonra göreceğiniz üzere adam geriye dönüp kadına 1-2 tokat attı. sebebini bilmiyorum. kadın daha sonra taksiye binip gitti.

    ben kolluk kuvveti değilim. gidip niye müdahale edip canımı tehlike atayım ? eğer o kadını orada dövmeye devam etseydi polisi arayıp uzaklaşırdım. sonra sigaramı yakar eve geri dönerdim.

    (bkz: kendisine satırla saldıran sevgilisine sarılan kız)
    (bkz: kendisini dayaktan kurtaran esnafa saldıran kız)

    gidip kahramanlık yapıp kızı kurtarsan bile kız sana karşı cephe alıyor.

    hadi kızın saldırmasını geçtim. bu kadınlar gidip en psikopatıyla sevgili oluyor. sen efendi olduğun için seni sıkıcı bulan kız, kendi tercihiyle sevgili olduğu bu psikopattan dayak yerken kurtarayım diyorsun ve bıçaklanıp ölüyorsun. herhalde bundan daha komik bir ölüm senaryosu olamaz. aklınızı başınıza alın. bir kadın şiddete uğradığında polisi arayın, yapabileceğiniz tek vatandaşlık görevi bu. bir kadının, yanlış tercihinin kurbanı olmayın.

  • bitcoin

    ümit düşmanı emtia.

    günlerce yükseliyor, güven veriyor, yataya bağlıyor; altları yükseltiyor, cebine büyük paralar kazandırıyor. ha diyorsun, şu coinim 5x daha yapsın, 10x daha yapsın, nefret ederek gittiğimden işten istifa edeceğim veya evleneceğim veya ev alacağım veya araba alacağım, tam hedefine yaklaşmışken bitcoin düşüyor, altların amına koyuyor. hayallerin yine erteleniyor... özellikle hedefine çok yaklaşmışken bunun yaşanmış olması çok hırpalıyor insanı.

    buradan bir tavsiye de vereceğim. bir coin için kendinize satış hedefi belirleyin; 50bin usd veya 100 bin usd değerinde bir hedefiniz var. hızlıca 100 bin usd değerine yükseldi. aç gözlülük etmeyin. o para sizin hayatınızın garantisi. kurduğunuz hayallerin teminatı. hedefinize geldiği gibi satın gitsin. fırsatlar bitmez. kârınızın %20'si ile yine piyasaya girersiniz. hiçbir coine aşık olmayın. sizin haftalardır, aylardır beklediğiniz yükselişin 1 günde eski durumuna düşme riski çok yüksektir. ümidinizi, paranızı riske atmayın.

  • shib coin

    bu senenin başında solana coin'in değeri(şu anki değeri 165 usd) 1.5 usd idi. 1.5'tan bin dolarlık(bin adet solana) alıp 150 usd olana kadar bekleten birinin ettiği kârı düşünün. sadece 10 ayda kazanabildiği miktarı düşünün. muhteşem bir kâr. bu kârı elde edebilmenin taktiği sabırla, büyük pumplara rağmen beklemekti.

    bu işler böyledir. yatırım yaptığın coine güveniyorsan hodl edersin ve bi zaman sonra sana aklının almayacağı kârı bırakır. shib'e de mevcut pumpuna rağmen güvenimi kazandığı için uzun süre daha elimde tutmayı düşünüyorum. güvenmeyecek olsam 4-5 aydır gezdiği 600-900 civarında satmış olurdum. bakalım bu güven beni daha nerelere götürecek.

    risk almayan büyük paralar kazanamaz. ne ticarette ne borsada ne de kripto dünyasında.

  • erkeğin kadına geri vurması

    ben yaptım bunu. birkaç ay önce... trafik'te önce arabama zarar verip ardından üzerime yürüyüp bana tokat atan kadına, misliye karşılık verdim. sinek gibi yere yapıştı. bi 15 dakika falan yerden kalkamamıştı.

    kadınların zihninde "ben kadınım o halde dokunulmazım" gibi bir düşünce var.

    ırmak arıcı olayında gördüğümüz gibi. normalde bir erkeğin haksız sebepten bize sataşıp diklenmesi karşısında ağzını burnunu dağıtabilirken, bunu yapan kadın olduğunda stop edebiliyoruz. kadınlar da bunu bildiğinden, kendi cinsiyetlerine sığınarak erkeklere rahatça vurabiliyor, tükürebiliyor, küfür edebiliyorlar. ve son zaman da bu tür kadınlar çoğaldı.

    böyle kadınlara açıkçası karşılığının verilmesi taraftarıyım. normal seviyede bir tartışma yaşanırsa tabii ki kadın olduğundan dolayı daha nazik olmaya çalışırım. ama iş şiddete gelirse kadın filan dinlemem allah'ına teslim ederim. senin kadın olman sana bir erkeğe vurma hakkı vermez. kadın olman da seni dokunulmaz kılmaz. şiddet gösterene şiddet gösterilir.

    sen bana küfür edicen, vurucan, arabama zarar vericen böyle sap gibi durucam. oldu. bir de domalayım, takma sik takıp sik beni.

    kadınlar eşitlik istemiyor muydu. alın size eşitlik. *