ne gerek vardi kardes1
profili

  • aktif vakaların %87'sinin aşısız olması

    arkadaşlar size çok net bilgi vereyim. mart ayında covid oldum ve o dönemde 15 dakika arabayla evine bıraktığım 1 arkadaşım, öğlen yemeğe giderken yine aynı araca bindiğim ve araçta maske taktığımız diğer bir arkadaşım, toplantı yaptığım biri olmak üzere 3 kişiye net olarak bulaştırdım. bu 3 kişinin eşlerine de bulaştı aynı evde yaşadıkları için, bizim evdekilere de bulaştı.

    onun dışında çevremde bir çok kişi covid oldu ve hepsinin eşine veya birlikte yaşadığı kişilere genelde bulaştı.

    ancak geçenlerde dayımın eşi yani yengem covid oldu ve dayım 2 doz aşı olmuştu ve 2. doz üzerinden de 3-4 hafta geçmişti ve kendisine net olarak bulaşmadı. bu arada ikisi birlikte çalışıyorlar ve iş artı ev neredeyse 24 saat beraberler.

    ayrıca kuzenim ve eşi veteriner onlarda mesleki öncelikten dolayı aşılarını önceden olmuşlardı yengem sürekli evlerine gidiyor onlara da bulaşmadı.

    yani aşının net olarak koruduğuna dair bir örnek verebilirim.

    örneklem almak için belki ufak bir grup ama çevremde ne kadar temaslı olduğum kişi varsa bulaştırmışım onlarda kendi bariz temas ettikleri insanlara bulaştırmışlar ben aşıya zaten inanıyorum bu örneklerde inancımı teyit etmek için yeterli.

    aşı yaptırmayacam diyenlerden de karşıma çok aklına güvendiğim bir insan çıkmadı. neden diye sorduğumda mantıklı bir argüman sunamadılar. biraz başına gelmemişliğin vermiş olduğu rahatlık var.

    ben covid olduğumda aşırı ağır geçirmedim ama çok garip bir hastalık bir an hiç birşeyiniz yok gibi 2-3 saat sonra adamı küt diye yatırıyor. 2-3 arkadaşım hastanelik oldu kortizon tedavisi gördüler falan sıkıntılı süreçler yaşadılar.

    size son bir örnek vereyim. yine tanıdığım biri babasına bu aşıların amacı farklı vs. diyerek aşı yaptırmamış. babası da garibim işte oğlum benden iyi bilir diye düşünmüş herhalde. adam aşı hakkı tanınmasına rağmen aşı olmayıp aşı sırası geldikten 1 ay sonra falan covide yakalanıp sonra da covidden vefat etti.

    yakınlarınıza aşı olmamayı önerirken bu örneği hatırlarsanız belki fikriniz değişir. çünkü eminim şu an babasının aşı olmasını engelleyen evlat deli gibi vicdan azabı çekiyordur.