sacmalog2
profili

  • asla bir erkeğin önüne yemek koyan kadın olamam

    sevgili iken gayet bagimsiz takilan esim, beraber eve ciktigimizda birden bire gun icinde yanima gelip "ne yiycem ben" diye sormaya basladi. cok tuhafima gitmisti. benim karnim acikinca gidiyorum buzdolabina, bir sey hazirliyorum.

    bu kadin evlenirken "bundan sonra senin ev islerini, yemegini, camasirini kim halledicek peki?" diye soran, endiselenen yok. bu kadina hak gorulen hizmetkarlik sistemini elestirdigi icin, "tuhaf" bulunuyor, hakaretler ediliyor burada vb.

    ataerkil sistem oyle sinsi bir sey ki, gayet modern sandigim biri bile evlendikten sonra bana sadece "hizmetcisi" gozuyle bakmaya basladi. ben buna uzuldugum, kizdigim zaman da yavas yavas benden sıkıldıgını ifade etmekten cekinmedi. sasirdim kaldim, "demek ki kadinin degeri buymus" yasayinca anladim.

    o kadar hakli ki bunu soylemekte! ben de para kazaniyorum, benim de haftasonum sınırlı ama erkekler haftasonu bira, fistik, mac keyfi yaparken; kadinlar haftaya hazirlik, temizlik, yemek, camasirla gununu geciriyor. erkekler kimi zaman "yardim ediyor" beraber paylasilan hayatta, ama kadinlardan otomatikman hizmet etmesi bekleniyor. ve yapmazsa da iste bu baslikta bu kadina bakildigi gibi, "o kadin hafif demek ki", "harun abi", "feminiz modeli buna bakmayin" turu yorumlar geliyor.

    bu toplumda "kabul edilir ve degeri gorunur" bir kadin olabilmek icin, bir yerden sonra hizmet etmek zorunda birakiliyoruz. bunun haksizligini soylemek, buna katilmayacagini soylemek de "isyankarlik" hatta "anormal" bulunabiliyor boyle. oysa ki, normali olacaksa bu olmaliydi. ama sorsan, butun erkekler cok modern!!!

    ta ki hayvanlar alemindeki gibi "mating dance" yani flort zamani gecene dek. sonra iclerinden bir okuz cikiyor, kendine hizmetci arayan, surekli pohpohlanmak isteyen sikildiginda da kolaylikla siktir edebilen, uzup, terk edebilen ve butun gucu uzerinde toplayan taraf degil, kadinlar bu kurala uymadigi icin "sorun" olarak goruluyor. gercekten, videoda dedigi gibi zikkimin kokunu yiyin. lafa gelince kadin erkek esit, ama soz konusu beraber hayat paylasmaya ve birbirini esit insan yerine koyarak anlasmaya gelince "uhuhuhu bana annem gibi bakmadilayyy" diye hemen baska bir kadina atlayip, ondan faydalanmaya calisan tiplerle dolu ortalik.

    z*kinin derdine yasayan ve bu ugurda "insan" taklidi yapip, kadinlari sadece kendine hizmetci ve istedigi zaman istedigini alip biraktigi bir esya gibi gorup atan erkekleri gordukce tiksiniyorum sadece. aynen dedigi gibi bu hayatta beraber gezip, eglenmeyeceksen ve bunu beraber yapabilmek icin bir hayat kurmayacaksan ne olur siktir olup gidin su kadinlarin hayatlarindan. kezban deyip durduklariniz da kendine baska deger bicilmemis, bunun bilincine bile henuz varamamis hizmetcilige programlanmis kadinlardan ibaret (bkz: #147147613)

    ortada bir sorun varsa, kadinligi omur boyu hizmetcilik ve orospulukla es tutan butun herkeste.

  • düğününde dekolteli gelinlik giyen kadının amacı

    eksi sozluk ne kadar ilginc bir yer... kimi baslikta erkekler sikinin cm'ini yazip, araba modeli ve maas kiyasliyor... ama bi yandan kadinlar sunu giymis, bunu giymemis diye cekistirilip duruyor.

    dugununde dekolte giymis...
    gulsen sahnede transparan giymis...
    basikapali bir kadin oje surmus...

    sikinin olcusunu konusmak normal, ama kadinlarin ne giyip giymedigine karismamak bi normallesemedi su ulkede.