muhulay1
profili

  • z kuşağından otuzluk abilerine öğütler

    ben başlayayım o zaman:

    - sandığınız gibi bütün z kuşağı tiktok çekmiyor, emin olun içimizde 32. gün arşivi tutkunları da var *

    - önyargılarınızı kırmanızı tavsiye ediyorum. gençler sizlerin düşmanı değil, gelecekte daha müreffeh bir toplumda yaşamanızı sağlayacak teminattır.

    - tabularınızı yıkmanızı tavsiye ediyorum. özellikle bizim toplumumuz gibi su içmenin bile sıraya bağlı olduğu toplumların tabularını yıkarak ilerleyeceğini düşünenlerdenim.

    - her şeye kuşku ve şüpheyle yaklaşmanızı öneririm. instagram sayfalarında gördüğünüz siyah font üzerine beyaz yazı ile yazılan 'enilgincbilgiler' tarzı sayfalara inanmayın.

    - bilgisayar, telefon, televizyon vs. teknolojik ürünlerinize mümkün mertebe orijinal programlar yükleyin. gezginler devri geçti.

    - eğer gelir seviyeniz size yeter miktarda ise öğrencilere nakdî destek yapmanızı öneririm. gençlerin test kitapları 60-70 lira bandında, üniversite öğrencilerinin durumunu söylemiyorum bile -kendi üniversite yıllarınızdan biliyorsunuzdur-.

    - insanları ayrıştırmaktan vazgeçelim lütfen. sen şu kuşağısın sen bundansın sen şundansını bir kenara bırakalım. bunlar bize bir fayda sağlamaz.

    - gençleri eleştirirken geçmiş ve günümüz dünyası ile kıyaslayınız lütfen. -30 sene önceki memurluk sınavı soruları olsun, almanya'daki bir gencin hayat kalitesi olsun-

    - gayet tabii her dönemde olan aptallar bizde de var. bunları bütün gençlere mal etmeyin -apaçi ve emoları unutmayın-.

    - geçmişe çok özlem duyan biri olarak -70'ler olsun, internet kafedeki cs 1.6 dönemi olsun, mahalledeki mahalle maçları olsun- geçmişi geçmişte bırakalım ve geleceğe bakalım.

    20 yaşındaki bir kardeşiniz olarak sevgilerimle...