muroo4
profili

  • istanbul trafiğinin kaderine terk edilmesi

    üst edit: bi tutturdunuz nüfus da nüfus. babacım sanki her vatandaşın arabası varmış gibi.. nisan 2023 itibariyle tüik verilerine göre istanbul kayıtlı araç sayısı yaklaşık 3 milyon 400 bin(bireysel araçlar).. trafik var diyoruz arabası olmayan 10 milyon çekip gitsin neresi düzelecek? ha kalabalık gidecek, arabası olan toplu taşımaya binecek de öyle rahatlayacak da tut ki binmedi. o zaman ne olacak? öncelik trafik eğitimi ve denetimle sonra nüfusla güzel bi noktaya gelir bu trafik..

    asıl rahatlama tabii ki nüfus azalması ile sağlanabilir ancak mevcut durumda da istenilse gayet iyileştirmeler yapılabilir ancak yazarın da bahsettiği gibi kaderine terk edilmiş durumda.

    bi kere özellikle ışıklı yoğun mevkilerde akıllı trafik ışıkları kullanılabilir. yoğunlaşan kısmı yak baba yeşili çözülsün. eğer bu değişimler zaman alacaksa yoğun saatlerde koy trafik polisini, yönetsin trafiği manuel olarak..

    bunun yanında en önemli sorun “kaynak yapmak”.. geçen gün avrasya tünelinden avrupa'ya geçtim. çıkıştan az ilerde aksaray yönüne dönüş ve sahil devam var bilen biliyor zaten mevkiyi. aksaray'a dönüş 2 şerit, sahil devam kısmı sanırım 3 şerit yalan olmasın. kaynakçılar o kadar kudurmuşlar ki adam en sol şeride geçip en sağ aksaray yoluna kaynak yapmaya çalışıyor. yoğunluktan geçemedi kaldı tabii orda. yani adamlar bildiğin aksaray yönüne dönmek için 5 şeridi kapattılar amk.. kimsede de bi tepki yok. ben kornaya abanıp küfür ede ede adamı ordan çektirdim de bize ait olan 3 şeritin en solunu açabildim devam ettik. sen bu adamlara kontrol getirmezsen bi sikim düzelmez.

    yine akşam 5 gibi avrupa'dan anadolu'ya geçerken avrasya kullanın bakalım nasıl 1.5 saat sürüyor o tünele girmek. neden? büyük çoğunluğu orospu çocukları yüzünden.. sen kuzu kuzu 2 şeritlik yolda yav burası niye ilerlemiyor diye düşünürken sağdan gelen orospu çocukları yol ayrımında cart diye araya kaynak yaptığı için, hem de eds aracının önünde. ceza meza hak getire..

    ümraniye-tepeüstü'nden çıkmaya çalışıyorum 2.köprü yoluna girmek için. ancak 3 km trafik var, neden? çünkü üsküdar yolu tıkalı ancak kimse demiyor ki bu en sağ köprü yoluna dönüyor, bizim burda işimiz yok burayı boş bırakalım demiyorlar, ben hepinizden daha çok orospu çocuğuyum diye bağıra bağıra en sağa geçip ordan üsküdar yoluna kaynak yapmaya çalışıyorlar. sen de enayi gibi bekliyorsun şu yol açılsa da ben en sağdan trafiksiz köprü yoluma döneyim diye..

    iş bu sebeplerden ötürü nüfustan önce başka önceliklerimiz var. bunlara el atılsın, 2-3 sıra park edenlere bi el atılsın bu trafik bile rahatlar bak görürsün. demiyorum %100 çözülür ama bak valla rahatlar.

  • param var arabadan anlamıyorum arabası

    param var arabadan anlamıyorum başlığına adam fiat punto yazmış. senin paran yok ki amk!

    yani şu anki türkiye araç piyasasına bakacak olursak buraya yazılacak marka/modellerin en az 500 bin tl ve yukarısı olması lazım bence. benim götüm henüz o kadar büyümedi, bilenler yazmaya devam etsin.

    tanım: yazanların 9/10 unun salladığı başlık

  • hem solcu hem de göçmen karşıtı olmak

    insanları kutuplaştırmaya çalışan düşük iq ların anlayamayacağı durumdur.

    - atatürk bu ülkenin kurucusudur
    + aaa sen solcusun
    - mültecileri ülkemde istemiyorum
    + aa sen ırkçı bir faşistsin
    - güçlü ordu bu ülkenin en büyük teminatlarından birisidir
    + aaa sen militaristsin
    - sosyal devlet anlayışı güçlendirilmelidir
    + ee solcusun işte
    - devlet temel işlevleri dışındaki şeyleri özel sektöre devretmelidir
    + aa liberalmişsin

    ee siktirin gidin be kardeşim

  • derin talu'nun mezuniyet kıyafeti

    kardeş boş yapmazsan sevinirim. 27 yaşındayım, bugüne kadar çocuğuna hiç açık giyin tarzında baskı yapan bir aile görmedim ben ama çocuğuna kapanma baskısı yapan aile çok gördük. ben de muhafazakar bir aile çocuğu olarak kişinin istediğini giymesini destekliyorum. kişi kendi isteğiyle kapanıyorsa da eyvallah böyle giyiniyorsa da eyvallah. kaldı ki hepimizin küçük yaşlarda nasıl din eğitimlerine zorlandığını hepimiz biliyoruz. sallıyor desen bizzat ben maruz kaldım, daha ne anlatayım sana ama sanmıyorum ki defne samyeli'nin kızlarına "kesinlikle açık giyinmelisiniz" tarzında bi baskı yaptığını.. o yüzden boş yapma, yallah