crimsonturk2
profili

  • türk ateisti

    inançlı ancak zeka açısından biraz yokluk yaşayan bireylerce "inşallah," "maşallah," "evelallah" gibi kalıpları kullanmaları yadırganıyormuş.

    bunların kültürel kalıplar olduğunu anlayamayan inançlı bireyimiz, zannediyor ki inşallah dediğinde ateist gerçekten allahın izin vermesini umuyor. gerçekten böyle düşünüyor.

    enteresan evet ama ne demiştik, zeka açısından yokluk yaşayan bir kişi için o kadar normal ki buna şaşırmak.

    halbuki kendisi mesela roman tanrılarının isimleri olan gezengen isimlerini asla kullanmaz. romalıların baş tanrısı olan jupiter gezegeninden bahsetmesi gerektiğinde, işte o malum gezegen der. asla jupiter demez çünkü bu aklı kendine fazla gelmiş kardeşimiz.

    veya temmuz ayı geldiğinde. bu ayın ismi sümer tanrısı tammuzdan geliyor olduğu için asla hangi ayda olduğunu söylemez. çünkü temmuz derse, bu onun sümer tanrısına inandığını gösterir.

    edit: roman tanrıları, roman gods için anlık arka tarafımdan uydurduğum kalıptır ancak buna rağmen anlamanın çok zor olmaması lazım. gerçi zekayla ilgili ne demiştik. fazla beklentiye girmiyoruz böyle arkadaşlarla karşılaştığımızda. bu yobaz takımının saçmalıkları karşısında da artık susup saygı gösterecek değiliz. saçmalıyorsanız. yerinizi de bileceksiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=fnyyonxiaki

  • 20 yaşındaki veletlerin 500k'lık araçlara binmesi

    (bkz: oh paralar pkk'ya gitmiyor oh)