mlhcftc1
profili

  • 18 mayıs 2021 sedat peker tweet'i

    dünyada, sosyal medyayı en iyi kullanan organize suç örgütü lideri kendisi sanırım. türkiye yine bir ilki bünyesinde bulunduruyor!

    mübariz mansimov, rte'nin 2007 yılında tc vatandaşlığını verdiği azeri asıllı iş adamı.

    forbes dergisine göre dünyanın en zengin ilk 500 kişisi arasında yer alıyor. rus petrol şirketi lukoil ve azerbaycan cumhuriyeti devlet petrol şirketi socar ile antlaşma yapıyor. yıllarca karadeniz ve egede bu şirketlerin petrol taşımacılığını yapıyor.

    petrol fiyatları ile birlikte kârlılık zaman içerisinde düşünce bu şirketler antlaşmayı iptal ediyorlar, mübariz mansimov bu antlaşmalara güvenerek aldığı gemileri gerekçe göstererek londra'daki uluslararası mahkemede 2'şer milyar dolarlık tazminat davası açıyor.
    reuters

    bu sürece kadar mübariz mansimov'un mehmet ağar ve siyasilerle arası çok iyi. ama bu davadan sonra herşey değişiyor. iddiaya göre siyasiler bu davayı geri çekmesini istiyorlar. fakat kendisi geri adım atmıyor.

    önce fetö davasından tutuklanıyor.
    hurriyet

    tutuklandıktan sonra bir rant ortaya çıkıyor, mansimov'un türkiye'deki mal varlığı (sedat peker'in videoda bahsettiği milyar dolarlık bodrum yalıkavakdaki marina vb) ve yapmış olduğu taşımacılık faaliyetleri.

    peki mansimov buna müsaade edecek mi? bir süre hapis yattıktan sonra tahliye oluyor. bu esnada konuşturulmaması ve etkisiz hale getirilmesi gerekiyor. iddiaya göre bu noktada devreye mehmet ağar giriyor, karşılığında kendisine yalıkavak'daki marinadan hisse taahhüt ediliyor.

    mübariz mansimov bunun farkında, korumaya ihtiyacı var. bunun için kime gidiyor? sedat peker.
    sedat peker bunu sıradan bir olay sanıp koruma taahhüt ediyor fakat neye bulaştığının farkında değil.

    bir süre sedat peker mübariz mansimov'u koruması altına alıyor. mehmet ağar, sedat peker olduğu sürece masimov'a dokunamayacağını farkediyor ve istanbul emniyetindeki adamları aracılığıyla yıllardır zaten yer altı dünyasında olduğu bilinen kişi hakkında soruşturma dosyası açılıyor.

    bu haberi duyan sedat peker, süleyman soylu'ya ulaşıyor ve böyle bir şeyin neden ve nasıl olduğunu soruyor. sedat peker'in iddiasına göre süleyman soylu "istanbul'a kendisinin bakmadığını, berat bey'in ilgilendiğini" söylüyor.

    soruşturmanın ilerlemesi üzerine sedat peker tutuklanacağını anlıyor ve yurt dışına kaçıyor.

    bu iddiaların sorulması üzerine mehmet ağar'ın verdiği cevap "biz olmasaydık oraya mafya çökecekti."
    mehmet ağar açıklaması

    önceleri kızıl orduda yüzbaşılık yapan mansimov ve sahibi olduğu palmali holding, bilal erdoğan’ın sahip olduğu bmz denizcilik’ten 3 tanker kiralamış. erdoğan’ın kardeşi, mustafa erdoğan ve kayınbiraderinin sahip olduğu tuzla tankercilik şirketin’den de tanker kiralamış.

    mehmet ağar ve oğlu yalıkavak marinaya 2018 de yönetim kurulu üyesi seçiliyor. mansimov, işleri bozulmadan önce mehmet ağarla da gayet yakın.
    cumhuriyet
    kaynak

    ek olarak istanbul valiliği tarafından sedat peker'e 2015 yılında koruma polisi gerçekten de verilmiş.
    kaynak

    kronolojik sıralama ile kaynakça;

    1.
    (bkz: 2 mayıs 2021 sedat peker açıklaması)
    (bkz: 6 mayıs 2021 sedat peker açıklamaları)
    (bkz: 9 mayıs 2021 sedat peker açıklamaları)
    (bkz: 13 mayıs 2021 sedat peker açıklamaları)
    (bkz:16 mayıs 2021 sedat peker açıklamaları)

    2.
    (bkz: 17 kasım 2020 alaattin çakıcı tweet'i)
    (bkz: 18 kasım 2020 alaattin çakıcı açıklaması)
    (bkz: 8 şubat 2021 alaattin çakıcı mektubu)
    (bkz: 16 nisan 2020 alaattin çakıcı'nın basın açıklaması)
    (bkz:14 mayıs 2021 alaattin çakıcı açıklamaları)